Kaspersky Industrial CyberSecurity is compatibel met Schneider Electric software en PLC’s
28-04-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Kaspersky Industrial CyberSecurity is compatibel met Schneider Electric software en PLC’s

Om industriële omgevingen wereldwijd te helpen beschermen tegen het toenemende gevaar van cyberaanvallen heeft de software van zowel Kaspersky Lab als Schneider Electric een reeks strenge compatibiliteitstesten ondergaan. Deze testen wijzen uit dat Kaspersky Industrial CyberSecurity (KICS) volledig compatibel is met Schneider Electric software voor SCADA en procesbesturingssystemen. KICS kan nu worden gebruikt in verschillende industriële installaties met strenge eisen voor cyberbeveiliging die gebruik maken van Schneider Electric-software.

Sterk geautomatiseerde productieprocessen bij industriële installaties worden steeds kwetsbaarder voor cyberaanvallen – met name omdat 92% van de industriële controlesystemen (ICS) gebruikmaakt van open en onbeveiligde internetverbindingsprotocollen. Tegelijkertijd is stabiliteit een zeer essentiële factor voor ICS-organisaties. Software in deze omgevingen moet daarom probleemloos kunnen draaien zonder onderbrekingen te veroorzaken aan industriële processen.

Om deze uitdagingen tegemoet te komen en industriële omgevingen te helpen beschermen tegen cyberaanvallen, hebben Kaspersky Lab en Schneider Electric een reeks tests uitgevoerd, ontworpen om de compatibiliteit en prestaties van KICS te controleren met de procesbesturingssystemen van diverse Schneider Electric-platformen. Tot de testopstellingen behoorden verschillende scenario's die operators van industriële installaties op dagelijkse basis gebruiken.

Lees hier het volledige bericht.

Terug naar nieuws overzicht
Security