Wouter Hoeffnagel - 28 april 2017

Entropia moet schadevergoeding betalen aan KPN en TetraNed

De rechtbank in Den Haag wijst alle claims van Entropia op KPN af. De claim van KPN wordt wel gehonoreerd. De hoogte van de schadevergoeding wordt op een later moment bepaald.

Dit meldt vakblad Verbinding. Entropia en KPN zijn al langer in een juridische strijd verwikkeld over een aantal mislukte samenwerkingen. Het gaat om overeenkomst rond semafonie, een Tetra-netwerk en een contract met het Gemeentelijke Vervoers Bedrijf (GVB) in Amsterdam. Entropia stelt dat KPN afspraken niet is nagekomen en eist een schadevergoeding van 28 miljoen euro van KPN. KPN claimt op haar beurt ruim tien miljoen euro van Entropia.

Entropia moet schade van KPN en TetraNed vergoeden
De rechter oordeelt nu dat Entropia niet heeft aangetoond dat KPN en KPN-dochter TetraNed tekort zijn geschoten in het nakomen van contractuele verplichtingen. Zowel KPN als Entropia waren in juni 2015 gerechtigd om de Overeenkomst Semafonie, de Overeenkomst Tetranetwerk en Overeenkomst GVB te ontbinden. De rechter oordeelt dat Entropia de schade moet vergoeden die KPN en TetraNed door het ontbinden van de drie contracten hebben geleden.

De hoogte van de schadevergoeding die Entropia moet betalen is nog niet bekend. Wel is duidelijk dat KPN tien miljoen euro, 122 Motorola MTS basisstations en twee Motorola switches terugvordert van Entropia. Naar verwachting oordeelt de rechter op 7 juni over de omvang van de schadevergoeding.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!