Equinix meldt meer omzet groei in Nederland

03-05-2017 | door: Witold Kepinski

Equinix meldt meer omzet groei in Nederland

Equinix, aanbieder van interconnectiviteits- en datacenterdiensten heeft de cijfers van Q1 naar buiten gebracht. De omzet van het bedrijf groeit voor het 57e kwartaal op rij. De kwartaalomzet groeide met 12 procent tot een bedrag van 871 miljoen euro. EMEA (Europa, Abu Dhabi en Dubai) is goed voor zo’n 33 procent van de wereldwijde omzet.

“Binnen Equinix zien we een solide omzetgroei, waarbij EMEA het afgelopen kwartaal voor een recordomzet heeft gezorgd”, zegt Michiel Eielts (foto), directeur Benelux. “Deze omzet is voornamelijk toe te kennen aan de Britse en Nederlandse markten”. Om deze groei te behouden blijft Equinix investeren in de aanwezigheid van zowel Infrastructure-as-a-Service en Software-as-a-Service providers, om het bedrijven zo eenvoudig mogelijk te maken om clouddiensten te vinden en te gebruiken.

De organisatie wist hierdoor een winst te realiseren van 39 miljoen euro. De inkomsten die voortkomen uit de interconnectiediensten overtroffen ook dit kwartaal de verwachtingen. De inkomsten uit deze diensten waren goed voor 16 procent van de wereldwijde omzet. Zo’n 70 procent van de omzet van Equinix komt voort uit klanten die hun IT-infrastructuur in meerdere markten hebben staan. “Onze kracht om interconnectie over de hele wereld aan te bieden blijkt dan ook van groot belang te zijn”, aldus Eielts. “Als onderdeel van onze interconnectiestrategie blijven we investeren in de belangrijkste ecosystemen, welke zich bevinden op drukbezochte internetknooppunten. Op wereldniveau is Amsterdam een van de belangrijkste locaties om aanwezig te zijn, vergelijkbaar met metropoolregio’s als Silicon Valley en Frankfurt.”

Investeren in groei

Equinix heeft eerder aangekondigd om in 2017 in totaal zo’n 164 miljoen euro te investeren in nieuwe of uitbreidingen van datacenters in Amsterdam, Chicago, Dubai, Rio de Janeiro en Toronto. 96 miljoen euro is geïnvesteerd in de bouw van een nieuw datacenter in Amsterdam, AM4, dat na de zomer van 2017 klaar voor gebruik zal zijn. Eielts: “Disruptie van businessmodellen vindt plaats op grote schaal, waardoor bedrijven opnieuw moeten kijken naar de wijze waarop zij opereren in de digitale economie. De digitale transformatie wordt mogelijk door clouddiensten, wat ervoor zorgt dat steeds meer diensten naar de ‘digital edge’ verschuiven – dicht bij gebruikers en in ecosystemen met cloud services, netwerkleveranciers en partnerbedrijven.”

Terug naar nieuws overzicht