Econocom neemt BIS Group en LP Digital Agency over

03-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Econocom neemt BIS Group en LP Digital Agency over

Econocom Group kondigt vandaag drie nieuwe externe groeitransacties aan om het aanbod in snel groeiende markten te vergroten en zijn bedrijfsmodel internationaal te implementeren. Het bedrijf neemt de multimedia integrator in Nederland en België BIS Group voor 100% over. Daarnaast neemt het bedrijf een belang van 40% in JTRS, een Apple en Google distributeur in het Verenigd Koninkrijk. Ook neemt Econocom Group het Franse LP Digital Agency voor 100% over.

Econocom Group heeft de overnameovereenkomsten ondertekend voor het verkrijgen van 100% van de aandelen van BIS Group, een multimedia integrator op de Benelux markt. Deze transactie is nog onder goedkeuring van de mededingingsautoriteiten. BIS Group heeft momenteel een omzet van meer dan 50 miljoen euro en ruim 220 medewerkers.

Positie op dynamische multimedia mark markt versterken
Deze transactie zal Econocom in staat stellen om zich verder te versterken in de dynamische multimedia mark markt (indoor en outdoor digital signage, video-conference ruimtes, smart buildings, etc.) en een volledig aanbod in Nederland te ontwikkelen en nieuwe cross-business line oplossingen voor de Benelux te implementeren. Econocom heeft daarmee in de vijf belangrijkste landen (België, Nederland, Spanje, Italië en Frankrijk) de aanwezigheid van alle drie de bedrijfsactiviteiten, hetgeen één van de doelstellingen van het huidige strategische plan was. Door de acquisitie van BIS Group zal Econocom haar klanten een volledig op gebruik gebaseerd model kunnen aanbieden voor alle multimedia integraties.

Jean-Pierre Overbeek, CEO van BIS Group, voegt eraan toe: "Samen met Econocom kunnen we organisaties met meer flexibiliteit ondersteunen in de anticipatie op multimediatrends, het sneller omarmen van nieuwe technologie en de voortdurende innovatie in de manier waarop mensen werken en samenwerken."

Belang in JTRS
Econocom heeft tevens een niet-controlerend belang in JTRS (40%), een leverancier van technologische oplossingen voor de onderwijssector, verworven. Dit snelgroeiende bedrijf is een Apple en Google Education partner in het Verenigd Koninkrijk. Econocom is al gevestigd in het Verenigd Koninkrijk dankzij haar Technology Management & Financing activiteit.

LP Digital Agency
Ten slotte heeft Alter Way, een satellietorganisatie gespecialiseerd is in zowel open source als DevOps web oplossingen en onderdeel van Econocom Group, 100% van het LP Digital Agency verworven. De omzet wordt hjierdoor verhoogd naar € 15 miljoen. LP Digital Agency is gespecialiseerd in de consultancy van digitale strategieën voor belangrijke accounts.

Terug naar nieuws overzicht