Red Hat breidt multi-cloudbeheer in CloudForms uit met Ansible-automatisering
03-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Red Hat breidt multi-cloudbeheer in CloudForms uit met Ansible-automatisering

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, introduceert met Red Hat CloudForms 4.5 een nieuwe benadering voor het automatiseren van multi-cloudbeheer. Naarmate IT-omgevingen van grootzakelijke bedrijven worden omgebouwd tot dynamische, virtuele infrastructuren worden zaken als self-service, governance en compliance, resource management, financiële controles en capaciteitsplanning steeds complexer. Met Red Hat CloudForms 4.5 kunnen organisaties sneller en makkelijker volledig geautomatiseerde IT-diensten in gebruik nemen. Eindgebruikers beschikken hierdoor over policy-controlled self-service lifecycle management voor hun resources, waarbij ze bovendien meer inzicht en beheermogelijkheden hebben voor verschillende resources.

Red Hat CloudForms is een multi-cloud beheerplatform (CMP) dat policy-gebaseerde self-service van IT-diensten mogelijk maakt voor gebruikers. Het geeft IT-operations-teams een systeem om veranderingen in de omgeving te detecteren en daarop te reageren door activiteiten te monitoren, gebeurtenissen vast te leggen en configuratiewijzigingen te detecteren. CloudForms geeft IT-organisaties zowel de mogelijkheid om het gebruik en de capaciteit te monitoren via aanpasbare policy’s voor governance en compliance, als de tools voor financieel IT-beheer door verbruiksdata en factuurtarieven te gebruiken om terugbetalingsrapportages te genereren.

Ansible

Ansible by Red Hat is een eenvoudig en agentless open source IT-automatiseringsplatform waarmee gehele teams terugkerende taken kunnen automatiseren door gebruik te maken van eenvoudige, menselijke taal. Het helpt bij het definiëren en beheren van systemen, netwerkapparatuur, applicaties en tools die IT-organisaties vandaag de dag gebruiken. Dit is mogelijk door de infrastructuur en processen in Ansible Playbooks te beschrijven, die vervolgens in de Ansible-automatiseringsmachine worden uitgevoerd, waardoor de complexiteit afneemt.

Red Hat CloudForms 4.5 integreert direct met Ansible, en is de eerste automatiseringsgerichte benadering voor multi-cloudbeheer. Het is niet alleen bedoeld om Red Hat CloudForms makkelijker inzetbaar te maken in organisaties, maar ook om klanten te voorzien van meer beschikbare integratiepunten waardoor de diepte en breedte van automatisering voor hun behoeften op het gebied van IT-service management worden vergroot. Deze integratie past in de visie van Red Hat om IT-beheer te vereenvoudigen met de automatiseringsmogelijkheden van Ansible.

Hoogtepunten van de Ansible-integratie met Red Hat CloudForms 4.5 zijn:

 

  • Service Catalog - Service catalog items kunnen nu uit Ansible Playbooks bestaan naast onder andere OpenStack Orchestration (Heat) templates, Amazon Web Services (AWS) CloudFormation, Microsoft Azure Stack en VMware vApp.
  • Governance – Beheerders kunnen nu Ansible Playbooks gebruiken om veel verschillende IT-beleidsmodellen te handhaven en makkelijk vast te stellen of de geïmplementeerde systemen compliant blijven en de beveiligingsnormen toegepast worden.
  • Toegang tot het Ansible-ecosysteem - Meer dan 10.000 kant en klare Ansible Playbooks en meer dan 1.000 integratiemodules kunnen nu direct in Red Hat CloudForms gebruikt worden. Deze worden geleverd als IT-diensten en kunnen gebruik worden voor de handhaving en naleving van beleid.

 

Strategische modernisering en digitale transformatie

Automatisering is een essentieel onderdeel van strategische modernisering en digitale transformatie, met name voor dynamische IT-omgevingen die een nieuw type beheeroplossing vereisen. Een groeiend aantal organisaties over de hele wereld start met standaardisatie op Ansible voor automatisering. Door Ansible-automatisering op te nemen in het hele beheerporfolio, inclusief Red Hat CloudForms voor multi-cloudbeheer, Ansible Tower voor gecentraliseerde automation governance en Red Hat Insights voor voorspellende analyses, biedt Red Hat organisaties strategische beheer- en automatiseringsmogelijkheden.

Martin Götz, chief executive officer, RWE Group Business Services CZ: “De energiemarkt vraagt om snelle technologische innovatie. De beste manier om de ontwikkelingen bij te houden is door de infrastructuur, inclusief de kritieke applicaties, te verplaatsen naar een hybride cloudomgeving. Met Red Hat CloudForms kunnen we onze wijde selectie aan cloudomgevingen efficiënt beheren met één simpele, uniforme oplossing.

Beschikbaarheid

Red Hat CloudForms 4.5 is naar verwachting later deze maand algemeen beschikbaar in de Red Hat Customer Portal.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud