Dell EMC lanceert Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack

04-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

Dell EMC lanceert Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack

Dell EMC introduceert Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack. Dit is een gebruiksklaar hybrid cloud-platform dat voorziet in simpele en snelle implementatie en beheer van hybrid clouds op basis van Microsoft Azure Stack.

Het nieuwe platform helpt organisaties te standaardiseren op het Microsoft Azure-ecosysteem waarmee ze hun digitale transformatie versnellen met geautomatiseerde IT service delivery voor traditionele en cloud-native-applicaties. Hierdoor kunnen organisaties beter communiceren met hun klanten, de time-to-market voor nieuwe diensten versnellen en resources vrijmaken die zich kunnen richten op het toevoegen van waarde aan het bedrijf.

‘Hybride model is de beste keuze’
“Cloud is een operating-model, niet een plaats of einddoel. Het inzetten van een hybride model is de beste keuze”, zegt Peter Cutts, senior vice president, Hybrid Cloud Platform van Dell EMC. “Door hybrid cloud-platformen simpel en gebruiksklaar te maken kunnen bedrijven snel nieuwe applicaties ontwikkelen en inzetten, resources optimaliseren, kosten beheersen en de best mogelijke klantervaringen bieden.”  
 
Het nieuwe aanbod complementeert de platformen Dell EMC Enterprise Hybrid Cloud, dat meer dan drie jaar geleden werd geïntroduceerd en Dell EMC Native Hybrid Cloud dat hardware, software en automation integreert voor eenvoudigere IT service delivery en de time-to-market reduceert voor klanten over de hele wereld.
 
Consistente ervaring voor on-premises, private en public cloud
Interoperabiliteit tussen public en private clouds is een topprioriteit geworden voor IT-infrastructuren in veel organisaties. De gebruiksklare Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack biedt een consistente ervaring in de Azure public en private cloud op basis van de Azure Stack. De oplossing is gemaakt met Dell EMC PowerEdge-servers en Dell EMC Networking en is gebouwd als enkelvoudig Hybrid Cloud Platform met een ‘turnkey’ stack.

Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack omvat een echte hybrid cloud die zorgt voor snellere applicatieontwikkeling en inzet dankzij een consistente programmeerlaag tussen Azure en Azure Stack. Hierdoor kunnen organisaties op een kostenefficiënte en veilige manier traditionele en cloud-native applicaties benaderen, creëren en delen in Azure en Azure Stack, zonder dat de security, kwaliteit van de service en beschikbaarheid in het geding komen.
 
Integratie met Dell EMC backup- en encryptietechnologie
De integratie met Dell EMC backup- en encryptietechnologie zorgt voor de beveiliging van data in public en on-premise cloud-omgevingen van klanten. Pivotal Cloud Foundry is door Azure geadopteerd en kan worden gebruikt met Dell EMC for Microsoft Azure Stack. Hiermee kan worden voldaan aan de beloftes van hybride modellen met consistente services, API’s en consumptiemodellen, zowel on- als off-premise.

Dell EMC services zijn beschikbaar voor elke stap in het proces: van strategische planning tot en met de implementatie, operations en ondersteuning. Dell EMC-experts bieden hands-on sturing om het hybrid cloud-platform van klanten te optimaliseren en uit te breiden. Dit is inclusief het ontwikkelen en personaliseren van service-catalogi, de inzet van identity and access management-systemen en het uitbreiden van monitoring- en meetsystemen in Azure Stack. Dell EMC biedt ondersteuning voor het volledige platform waarbij elke component wordt ondersteund door automatische, proactieve, voorspelbare tools en een dedicated Technical Account Manager met ProSupport Plus. Door gebruik te maken van Hybrid Cloud Platforms met ondersteuning door Dell EMC Services, kunnen organisaties focussen op het bieden van gedifferentieerde applicatiediensten in plaats van het bouwen en beheren van hun infrastructuur.

‘The Power of Hybrid Cloud’
Om erachter te komen hoe bedrijven transformeren en inzicht te krijgen in de voordelen, kosten en beweegredenen voor cloud-modellen, heeft Dell EMC analistenbureau IDC gevraagd onderzoek te doen onder 1.000 middelgrote tot grote organisaties die reeds gebruikmaken van private en public clouds, of dat overwegen te gaan doen. De resultaten van dit onderzoek zijn te vinden in de IDC whitepaper The Power of Hybrid Cloud.
 
Dell EMC Cloud for Microsoft Azure Stack is naar verwachting vanaf het tweede kwartaal van 2017 beschikbaar via het wereldwijde partnerkanaal.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud