HP lanceert Pack Ready Lamination oplossing voor flexibele verpakking

05-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HP lanceert Pack Ready Lamination oplossing voor flexibele verpakking

HP kondigt op interpack 2017 de commerciële beschikbaarheid aan van de HP Indigo Pack Ready Lamination, dat directe time-to-market van flexibele verpakking mogelijk maakt. Pack Ready Lamination is een technologie die producten creëert voor de digitaal gedrukte flexibele verpakkingen, zonder het gebruik van lijm.

HP Indigo Pack Ready Lamination, ontwikkeld en gepatenteerd door HP, is ontworpen voor HP Indigo om flexibele verpakkingen digitaal te printen op de HP Indigo 20000, 8000 en WS6800 digitale persen. Het zorgt voor veel hechtkracht, zonder droogtijd voor directe sachet-verwerking. Pack Ready Lamination werd voor het eerst getoond op drupa 2016 als een proof-of-concept ontwerp. Op basis van vraag vanuit de markt en positieve partnerfeedback is de oplossing doorontwikkeld tot commerciële oplossing. Pack Ready Lamination bevat de HP Indigo Pack Ready Laminator en Pack Ready Film.

Waarde van digitaal printen maximaliseren
Alon Bar-Shany, HP Indigo general manager, HP: “We zijn trots dat we deze oplossing beschikbaar kunnen stellen voor HP Indigo klanten om de waarde van HP digitaal printen te maximaliseren, hen te helpen met merkbetrokkenheid, de time-to-market te verkorten, en te besparen op afval en kosten.”

HP kondigde ook het commerciële model aan van de Pack Ready Laminator, geoptimaliseerd voor de HP Indigo 20000 Digital Press. Nu het model als commercieel product op de markt wordt gebracht wordt deze geproduceerd en geleverd door Karlville. Deze zomer zullen klanten de beta-tests van de laminator uitvoeren. De eerste modellen zullen aan het einde van dit jaar worden verzonden.

Demonstratie op interpack 2017
Op interpack 2017 wordt de commerciële Pack Ready Laminator voor de eerste keer gedemonstreerd, voor de productie van digitaal geprinte, gelamineerde, on-demand sachets. Voor de demonstratie maakt HP gebruik van de HP Indigo 20000 Digital Press, Pack Ready Film, en een form-fill-seal (FFS) machine.

HP’s Pack Ready Film bevat een hittegevoelige polymeerlaag die mechanisch verbindt met HP’s Indigo ElectroInk. Als eenmaal voldoende warmte en druk zijn aangebracht is onmiddellijk gebruik mogelijk. HP Indigo Pack Ready Film voldoet aan belangrijke wereldwijde veiligheidsvoorschriften voor voedselverpakkingen, onder welomschreven gebruiksvoorwaarden. Pack Ready folies zijn geschikt voor voedselcontact en per direct beschikbaar via wereldwijde leveranciers, waaronder Polyplex en Polifilm.

HP Indigo Pack Ready Coating
HP Indigo Pack Ready Coating is een andere oplossing in het HP Indigo Pack Ready ecosysteem. Europese klanten van HP maken gebruik van maken gebruik van de post-print coatingoplossing voor toepassingen zoals retort-sachets. Een voorbeeld is de Zwitserse flexibele verpakkingsconverter O. KLEINER AG, die recent een tweede HP Indigo 20000 digitale pers heeft geïnstalleerd. De oplossing is commercieël uitgegeven in november 2016 en nu verlengd om transparante retort-sachets die geschikt zijn voor de magnetron te ondersteunen.

Verschillende commerciële samples gebruiken de HP Indigo Pack Ready Lamination en HP Indigo Pack Ready Coating en zullen door HP Indigo gebruikers worden weergegeven op de HP stand.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware