Wouter Hoeffnagel - 06 mei 2017

Gartner positioneert SAP in het 2017 Magic Quadrant voor multichannel campagnemanagement

SAP, leverancier van omnichannel customer engagement- en commerce-oplossingen, is met SAP Hybris door Gartner als leider gepositioneerd in het 2017 Magic Quadrant voor multichannel campagnemanagement. Het rapport beoordeelde 22 aanbieders van multichannel campagnemanagement-oplossingen op de volledigheid van hun visie en het vermogen om deze uit te voeren.

Gartner stelt in het rapport: “De markt van Multichannel Campagne Management (MCCM) bestaat uit aanbieders die klantbetrokkenheid en marketingcontent orkesteren richting individuen en segmenten via meerdere kanalen. Denk hierbij aan kanalen als websites, mobile, e-mail, social, programmatic advertising, call centers en direct mail.”

Behoefte aan high performance marketingoplossingen
“Marketeers moeten tegenwoordig in staat zijn om complexe campagnes feilloos uit te rollen over verschillende klantsegmenten en uiteenlopende kanalen”, vertelt Mark de Bruijn, Senior Director & Head of EMEA Marketing bij SAP Hybris. “Dat wij als een leider zijn gepositioneerd in Gartner’s Magic Quadrant voor multichannel campagnemanagement is het bewijs dat onze investeringen aansluiten op de wensen van marketingprofessionals. Zij hebben behoefte aan high performance marketingoplossingen die integreren met frontoffice applicaties.” De oplossingen maken deel uit van het SAP Hybris Commerce Cloud portfolio, het SAP Hybris Sales Cloud portfolio en het SAP Hybris Service Cloud portfolio.

Volgens het rapport: “De leiders presteren structureel aanzienlijk beter op het gebied van overkoepelend campagnemanagement voor zowel basis als geavanceerde campagnes en voor integratie met digitale marketing. Zij hebben grote zichtbaarheid in de markt, een hoge marktpenetratie, naadloze aansluiting op de marktvraag en een strategische visie op de groei van de MCCM-markt.” Het volledige rapport kan hier worden gedownload.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!