Wouter Hoeffnagel - 08 mei 2017

Boekhoudprogramma Jortt beschikbaar als open source

Boekhoudprogramma Jortt stelt vanaf nu verschillende onderdelen van haar boekhoudsoftware als open source beschikbaar. Hierdoor krijgen andere bedrijven direct toegang tot de programmeercode en kunnen deze, zonder kosten, in hun eigen applicaties gebruiken. Jortt heeft recent de realtime-bankkoppeling met bunq toegevoegd als open source. Hierdoor kunnen andere bedrijven zelf een realtime-bankkoppeling met bunq maken en kunnen daar weer nieuwe diensten op ontwikkelen.

Volgens Hilco de Roo, commercieel directeur van Jortt, is het belangrijk dat ontwikkelingen sneller en breder worden opgepakt door de markt. De realtime-koppeling met bunq is daar een goed voorbeeld van. De Roo: "Het is fantastisch om te zien hoe nieuwe bedrijven omgaan met nieuwe technologie, bunq is daar een mooi voorbeeld. Als eerste bank biedt zij realtime-bankinformatie aan die gebruikt kan worden door andere bedrijven, bijvoorbeeld voor de boekhouding. Bij de gevestigde orde loopt dit altijd minimaal één werkdag achter. Het is belangrijk dat de gevestigde orde wakker wordt en met deze ontwikkelingen meegaat. Mede daarom stelt Jortt deze code gratis beschikbaar, zodat realtime-bankinformatie sneller de standaard wordt."

Machine Learning

Jortt maakt gebruik van Machine Learning en leert zo van iedere boeking, met als doel een volgende soortgelijke boeking automatisch te verwerken. Het doel van Jortt is om handmatige werkzaamheden van boekhouders te automatiseren, zodat ondernemers zelf hun boekhouding kunnen bijhouden.

De open source code van Jortt is beschikbaar via het ontwikkelaarsplatform GitHub.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!