Wouter Hoeffnagel - 08 mei 2017

Belsimpel neemt webwinkel Typhone.nl over

Webwinkel Typhone.nl is overgenomen door de Groningse webwinkel Belsimpel. Typhone.nl was samen met GSMeasy en Castle onderdeel van webwinkelketen The Phone House, die in februari dit jaar faillissement aanvroeg.

Dit meldt TelefoonAbonnement.nl. De website Typhone.nl verwijst op het moment van schrijven door naar Belsimpel.nl. In een reactie tegenover TelefoonAbonnement laat BelSimpel weten dat de overname uitsluitend de domeinnamen van Typhone.nl betreft. Er zouden geen afspraken gemaakt zijn over een eventuele klachtenafhandeling. Daarnaast zijn oud-personeelsleden van Typhone.nl geen onderdeel van de overname.

Klanten worden binnenkort geïnformeerd

Jeroen Elkhuizen van Belsimpel geeft aan dat oud-klanten in een speciale nieuwsbrief binnenkort bericht krijgen over de overname. In deze nieuwsbrief wordt ook uiteengezet waar klanten terecht kunnen met vragen over eventuele lopende bestellingen.

Daarnaast meldt TelefoonAbonnement.nl dat ook de domeinnaam Phonehouse.nl van eigenaar is gewisseld. De nieuwe eigenaar is Unified Retail Services UA, een relatief onbekend bedrijf dat volgens de KvK nog niet lang bestaat. Het is niet duidelijk wat er met de domeinnaam gaat gebeuren. Op het moment van schrijven is op de website uitsluitend de locatie van de offline winkels van de Phonehouse beschikbaar.

Reactie Belsimpel
De overname is bevestigd door Belsimpel. Het bedrijf geeft aan naast Typhone.nl ook de domeinnaam typhone.de en het nieuwsbriefbestand van het bedrijf over te nemen. Het klantenbestand van typhone.nl of typhone.de, is geen onderdeel van de transactie.

Daarnaast schrijft het bedrijf: 

"Hoewel het klantenbestand geen onderdeel is van de overname - deze wordt mogelijk later nog verkocht -  wil Belsimpel.nl als online marktleider graag haar verantwoordelijkheid nemen en klanten van typhone.nl graag van de juiste informatie voorzien.

Belsimpel.nl heeft geregeld dat Typhone.nl-klanten terecht kunnen voor  reparatie van de meeste telefoons bij DrMobile.eu als ze nog in bezit zijn van hun Typhone-garantiebewijs. Belsimpel.nl heeft verder geen invloed op dit proces en is niet in het bezit van garantiebewijzen. Als de reparatie onder garantie valt is de reparatie voor de klant kosteloos.

Vragen die gaan over providers, abonnementen, smartphones en verlengen of overstappen worden beantwoord op de speciale pagina Belsimpel.nl/typhone."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!