Wouter Hoeffnagel - 08 mei 2017

Laura Kramer en Leen Roozemond bij TJIP aan de slag als software ontwikkelaars

Laura Kramer en Leen Roozemond bij TJIP aan de slag als software ontwikkelaars image

Softwareontwikkelaar TJIP breidt zijn team uit met twee software engineers: Laura Kramer (25) en Leen Roozemond (59). De nieuwe medewerkers beschikken over sterke analytische vaardigheden, die zij zullen inzetten om de benodigde IT-vaardigheden aan te leren. Daarnaast zorgen hun verschillende achtergronden (sinologie en wiskunde) voor diversiteit en creativiteit in de ontwikkelteams.

“Goede software engineers hebben niet automatisch informatica gestudeerd”, zegt Dingeman Leijdens, CEO en oprichter van TJIP. Dingeman gelooft niet dat het hebben van de juiste papieren alles zegt. Goed functionerende medewerkers werken vooral optimaal samen en blijven zich ontwikkelen in hun vakgebied. “Sterke ontwikkelteams bestaan uit medewerkers die elkaar aanvullen en tegenwicht bieden. Door mensen met verschillende achtergronden aan te nemen, zorgen we voor diversiteit en confrontaties binnen teams en dat versterkt de creativiteit.” Zo ook bij Kramer en Roozemond. Zij verschillen niet alleen sterk in leeftijd, maar ook in achtergrond en gaan samenwerken in één team.

Chinees
Laura Kramer is één van de jongere softwareontwikkelaars bij TJIP en dit is haar eerste echte baan. Hiervoor doorliep ze onder meer de studie Chinees aan de Universiteit van Leiden en behaalde ze daar ook haar Master Asian Studies. Met een intensieve cursus programmeren is ze overgestapt naar de IT-wereld waar ze naar eigen zeggen veel uitdaging ziet en veel kan leren. Bovendien kan ze bij het internationaal opererende TJIP goed uit de voeten met haar talenknobbel.

“Als eerste werkervaring ben ik heel blij dat ik bij TJIP terecht ben gekomen. TJIP heeft een platte en open bedrijfscultuur met een hechte groep collega’s waar leren en zelfontplooiing sterk wordt gestimuleerd. Dat is precies wat ik zocht. Ik wil mezelf verder ontwikkelen”, aldus Kramer.

Wiskunde
Leen Roozemond heeft al een lange carrière van bijna 30 jaar bij Shell achter zich. Hij werkte onder meer als geofysicus, researcher en softwareontwikkelaar. Roozemond studeerde natuurkunde en wiskunde in Utrecht en promoveerde in de wiskunde aan de VU.

“De software die TJIP gebruikt is heel anders dan die bij Shell werd gebruikt en ik moet dus ook echt on the job bijleren”, vertelt Roozemond. “Wat ik sympathiek aan TJIP vind is dat ze niet moeilijk doen over je leeftijd en werkervaring. Daar liep ik bij míjn andere sollicitaties wel tegenaan. Bovendien heb je bij TJIP een gemêleerd team en heb ik dus ook weer de mogelijkheid mijn kennis en ervaring over te brengen op jonge collega’s. Dat miste ik toen ik even zonder baan zat.”

Softwareplatformen
Kramer en Roozemond gaan zich in eerste instantie bezighouden met de ontwikkeling van een hypotheekapplicatie voor woningzoekenden. Gebruikers kunnen met de applicatie gemakkelijker hypotheken afsluiten via internetbankieren.

“We groeien gestaag en zijn daardoor steeds op zoek naar nieuwe gedreven mensen die zich goed kunnen verplaatsen in de behoefte van onze klanten”, vertelt Leijdens. “Met onze nieuwe softwareplatformen kunnen onze klanten transparanter, effectiever en open communiceren met hun klanten en partners wat noodzakelijk is om voor te blijven op de concurrentie in deze tijd van digitale transformatie.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!