Witold Kepinski - 09 mei 2017

BAR kiest voor wireless netwerk van HPE Aruba Networks

BAR kiest voor flexibel werken met wireless technologie van HPE Aruba Networks. BAR bestaat uit drie zelfstandige gemeenten die samenwerken. Dat zijn Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. BAR creëert nieuwe mobiele applicatie voor centraal beheerde netwerktoegang en de verbetering van de productiviteit en efficiëntie van de 1200 medewerkers.

BAR heeft de mobiele technologie van Aruba geïmplementeerd om flexibel werken mogelijk te maken en centraal beheerde netwerktoegang te bieden aan de 1200 medewerkers op drie locaties. “Het netwerk speelt een toenemend kritieke rol bij de manier waarop organisatie diensten een toegevoegde waarde aan de medewerkers kunnen leveren. Dit vormt het fundament van de digitale werkplek”, aldus Bert Leegwater (foto), verkoopmanager bij Aruba Nederland.

BAR stond voor de taak om de medewerkers netwerk-based diensten te bieden waarbij de drie locaties werden gekoppeld en tegelijkertijd moest worden voldaan aan de bezuinigingsdoelstellingen. Het resultaat is een gestandaardiseerde, gedeelde e technische oplossing die onder meer bestaat uit:

Een tijdsbesparing van 15 minuten per dag door slimme oplossingen bij het vinden van een vrije werkplek

Door gebruik te maken van Bluetooth Low-Energy technologie zijn Aruba Beacons ideaal voor een organisatie zoals BAR waar behoefte bestaat aan een platform om een interne mobiele applicatie te bouwen. In dit geval moest de applicatie de beschikbaarheid van een vrije werkplek aangeven aan medewerkers die elke dag tot 15 minuten moesten zoeken naar een bureau - dit bracht hoge kosten voor de organisatie met zich mee. De mogelijkheid om de plaatsing van de beacons aan te passen was in dit scenario van groot belang.

Beheer op afstand van draadloze netwerken met behulp van mobiele apps

Bluetooth Low-Energy (BLE) Beacons werken met iOS en Android apparatuur om de gebruikers een aantal locatiegebaseerde services te bieden. De BAR Connect app werd ontwikkeld door XS2, een Nederlandse ontwikkelaar, en werkt met Aruba BLE Beacons en Aruba Wi-Fi toegangspunten. De app toont een BAR medewerker de beschikbaarheid van werkplekken met daarbij de status en de locatie (in het gebouw) van de medewerker (afwezig of online). Daarnaast maakt de app kaarten waarmee de gebruiker door het gebouw kan navigeren naar de beschikbare werkplek en krijgen gebruikers de mogelijkheid om een bureau of vergaderruimte te 'reserveren’ waarmee 15 minuten zoeken naar een bureau verleden tijd is geworden.

BAR kan ook hotspots in het gebouw lokaliseren waarmee het beheer van het gebouw en de planning van de kantoren in de toekomst worden ondersteund. Het is hiermee ook eenvoudiger om medewerkers in geval van nood te lokaliseren waarmee wordt voldaan aan BAR's zorgplicht. Daarnaast ontwikkelt en onderhoud XS2 het admin dashboard voor de app.

Centraal beheer, zichtbaarheid en veiligheid

Met behulp van de Aruba mobiliteitscontrollers van de 7200 serie, worden de locaties verbonden om de hulpbronnen van de organisatie te centraliseren en het verkeer vanuit een enkel platform te beheren, incl. ingebouwde beveiligingsvoorzieningen. Door de drie netwerken, samen te voegen tot één locatie met groepen van draadloze toegangspunten in elk van de kantoren, krijgt IT-management een overzicht van het netwerk, vereenvoudigd beheer en een robuuste beveiliging.

De kern van deze oplossing is niet alleen kostenbesparing maar ook dienstverlening. Voor BAR was de belangrijkste opgave om collega's, vrije werkplekken en beschikbare vergaderruimte te lokaliseren op de drie locaties Het directe en voor de hand liggende voordeell van Aruba technologie was voor BAR de productiviteit. Op de langere termijn zal er een subtielere impact op de cultuur ontstaan.  “Met drie gemeenten, drie verschillende IT-afdelingen en het gebruik van drie verschillende netwerken kregen we de kans om met behulp van mobiele technologie belangrijke wijzigingen door te voeren.” aldus Robert de Winter, afdelingsmanager automatisering bij BAR.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!