Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2017

Nutanix Enterprise Cloud helpt Xiaomi effectiever te opereren

Smartphonefabrikant Xiaomi verholpen kiest voor Nutanix. ’s Werelds vijfde fabrikant van smartphones heeft zijn oude IT-infrastructuur volledig vervangen door het Nutanix Enterprise Cloud Platform.

Xiaomi besloot over te stappen naar het flexibele en volledig schaalbare Nutanix Enterprise Cloud Platform omdat het met de oude infrastructuur steeds lastiger werd om applicaties als Microsoft Exchange, MS SQL Server en SAP Business Suite naar behoren te laten draaien. De belangrijkste uitdaging was het Storage Aerea Network (SAN). Dankzij de overstap kunnen belangrijke workloads veel beter worden afgehandeld en zijn de eerdere beperkingen opgelost. Verder wordt een verbeterde ROI behaald door het gebruik van Nutanix Prism, de universele beheerinterface voor compute en storage resources.

Testfase
Voordat Xiaomi voor Nutanix koos, werd de omgeving twee maanden uitgebreid getest. “De voordelen waren vanaf het eerste moment duidelijk zichtbaar,” stelt Wu Jiaqing, hoofd van de Infrastructure Architecture Department van de Xiaomi System Group. “Na de installatie van het nieuwe Nutanix-platform zagen we een onmiddellijke verbetering van de datadoorvoer van 200 procent. Verder zijn onze vertragingen met een factor drie afgenomen.”

De overstap is in meerdere opzichten een verbetering voor de datacenters van Xiaomi. Zo is er 70 procent minder rackspace nodig en wordt 30 procent bespaard op koeling en energie. Daarbij is de werklast van de IT-afdeling gehalveerd, waardoor ze meer tijd en ruimte overhouden voor bedrijfsmatige innovaties. “Voor bedrijven die een virtualisatieplatform of een on premises cloud overwegen is Nutanix de beste optie,” stelt Wu Jiaqing. Jiaqing wijst onder andere op de prestaties, beheermogelijkheden en snelle uitrol van het platform.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!