Wouter Hoeffnagel - 09 mei 2017

OutSystems is leider in Gartner's 2017 Magic Quadrant voor hpaPaaS

OutSystems is leider in Gartner's 2017 Magic Quadrant voor hpaPaaS image

Het nieuwe Magic Quadrant voor enterprise High-Productivity Application Platform as a Service (hpaPaas) is gepubliceerd door Gartner. Hierin wordt OutSystems, aanbieder van het gelijknamige low-code ontwikkelplatform, genoemd als Leader. HpaPaaS-technologieën maken het mogelijk snel applicaties te ontwikkelen en implementeren, en spelen zo een belangrijke rol in het versnellen van de digitale transformatie van bedrijven.

“De vraag naar high productivity platformtechnologie groeit snel. Bedrijven maken steeds meer gebruik van cloudgebaseerde tools die minder technische kennis vereisen dan traditionele ontwikkelplatforms”, aldus Gartner in het rapport. “High productivity aPaaS biedt Rapid Application Development (RAD) functies voor softwareontwikkeling, -implementatie en -beheer in de cloud. Het is ontworpen om te voldoen aan enterprise-eisen omtrent beschikbaarheid, beveiliging, support en disaster recovery.”

Low-code ontwikkeloplossingen

“Gartner slaat hiermee de spijker op zijn kop”, zegt Bart Meursing (foto), Regional VP Sales OutSystems Benelux. “IT-organisaties eisen voor meerdere toepassingen snelle digitale oplossingen die gebruiksvriendelijk zijn en brede functionaliteiten hebben. Dit rapport bevestigt wat wij ook ervaren bij onze klanten, namelijk dat bedrijven veel waarde hechten aan low-code ontwikkeloplossingen. We zijn verheugd te worden gezien als Leader in dit opkomende segment.”

High-productivity aPaaS van OutSystems kan voor veel toepassingen ingezet worden, waaronder het ontwikkelen van mobiele front-end applicaties, enterprise core-systemen en omnichannel zakelijke applicaties. OutSystems biedt bedrijven een toegankelijke risicovrije oplossing, die hen in staat stelt hun achterstand in applicatieontwikkeling razendsnel in te halen.

Beschikbaarheid

Download hier een exemplaar van de Gartner April 2017 Magic Quadrant voor High-Productivity Application Platform as a Service. Klik hier om een gratis versie van OutSystems te testen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!