Kaseya introduceert Unigma Cloud Management Suite
10-05-2017 | door: Witold Kepinski

Kaseya introduceert Unigma Cloud Management Suite

 Kaseya, leverancier van IT-systeembeheeroplossingen voor managed service providers (MSP’s) en het mkb, introduceert de Unigma Cloud Management Suite. Deze kan worden ingezet als public-cloudbeheeroplossing voor MSP’s zo meldt Fred Voccola (foto), CEO van Kaseya.

De Unigma Cloud Management Suite biedt MSP’s mogelijkheden die zij nodig hebben om routinetaken te automatiseren en kosten te beheren dankzij gedetailleerde analyses van het cloudgebruik. Met zijn technologie vormt de suite een aanvulling op het IT Complete-platform van Kaseya om public-cloudinfrastructuren op een efficiënte en kosteneffectieve wijze te monitoren en MSP’s in staat te stellen hun business uit te breiden met nieuwe diensten, zo beweert de leverancier.

De toevoeging van deze nieuwe technologie is het gevolg van Kaseya’s recente overname van Unigma. Dit bedrijf ontwikkelde de gelijknamige software die IT-organisaties helpt hun workloads in clouds van Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google te vereenvoudigen, te automatiseren en te beveiligen. Unigma blijft een onafhankelijk onderdeel van Kaseya en oprichter Kirill Bensonoff blijft betrokken als CEO en als productmanager van de Unigma Cloud Management Suite. Als nieuwste toevoeging aan het IT Complete-platform van Kaseya is de Unigma Cloud Management Suite tevens een aanvulling op de Traverse-technologie voor netwerkperformancemonitoring en -beheer.

Een aantal mogelijkheden van de Unigma Cloud Management Suite

Cloud Manager – het Unigma Cloud Manager-dashboard stelt gebruikers in staat de clouds van AWS, Google en Microsoft Azure, en van andere populaire publieke clouds te monitoren. MSP’s kunnen eenvoudig verbanden leggen tussen gebeurtenissen en cijfers over performance en daarnaast data delen. Het dashboard helpt bij troubleshooting en analyse dankzij uitgebreid inzicht in cijfers over performance in verschillende clouds en voor meerdere klanten en diensten. Bovendien kunnen gebruikers binnen een paar seconden rapporten voor klanten en interne rapporten maken. Daarnaast bespaart Unigma Cloud Manager gebruikers tijd door routinetaken te automatiseren en onderhoud vooraf in te plannen zonder daarvoor te hoeven inloggen in verschillende cloudbeheeromgevingen. De SmartTasks-optie biedt de mogelijkheid tot automatisering op basis van policy’s, zodat elke taak automatisch op basis van gebeurtenissen is uit te voeren.

Cloud Billing Manager – Unigma Billing Manager creëert gedetailleerde rapporten over het gebruik van klanten. MSP’s kunnen klanten hiermee nauwkeuriger factureren op basis van individueel gebruik. Dankzij het managed cloud-aanbod kunnen MSP’s hun maandelijks terugkerende omzet en winst verbeteren.

Cloud Cost Optimizer – Unigma Cloud Cost Optimizer biedt uitgebreid inzicht en op maat gemaakte kostenbesparingsanalyses, zodat gebruikers hun gebruik van de cloud kunnen optimaliseren en hun algehele kostenbeheersing kunnen verbeteren. MSP’s brengen eenvoudig de uitgaven aan cloud in beeld en krijgen aanbevelingen voor wat betreft kostenbesparingen voor ongebruikte en te grote instances, die ze weer ten goede kunnen laten komen aan hun klanten.

Klanten kunnen de Unigma Cloud Management Suite en daadwerkelijke gebruikscases voor het eerst zien tijdens de Kaseya Connect-gebruikersconferentie in Las Vegas (VS). Meer informatie over Kaseya Unigma Cloud Manager is te vinden op www.unigma.com.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud