Witold Kepinski - 10 mei 2017

Dell PC as a service komt eind 2017 beschikbaar

Dell Technologies is van plan eind 2017 zijn nieuwe PC as a service wereldwijd uit te rollen. Hierbij kunnen organisaties een pc en geritualiseerde werkplek gebruiken waarvoor per maand wordt betaald. Verder zegt Dell volop te investeren in zijn pc-portfolio omdat gebruikers juist behoefte hebben aan krachtige pc's die hen helpt in hun business en productiviteit. Hierdoor wint Dell ook meer marktaandeel in de PC-markt.

De PC as a service werd aangekondigd tijdens de Dell EMC World 2017 conferentie. Dell volgt hierbij HP en Microsoft die al eerder PC as a service diensten hebben aangekondigd. Bedrijven kunnen kosten in de hand houden in hardware en support als ze kiezen voor PC as a service aldus de grote pc-leveranciers. Daarnaast kunnen werknemers door de gevirtualiseerde werkplek over werken waar ze willen wat leidt tot meer baantevredenheid en productiviteit aldus Dell.

Business

Dell doet goed zaken in een pc-markt die laatste jaren daalde. De verkoop van Dell pc's groeide in het eerste kwartaal van 2017 met 6,2 procent naar 9,6 miljoen eenheden aldus marktonderzoeker IDC. Dell staat op de derde plaats in de wereldwijde pc-markt met 15,9 procent marktaandeel. Volgens Dell hebben nog steeds veel werknemers behoefte aan een goede pc, vandaar dat de gemiddelde prijs voor een zakelijke prijs stijgt. Dat levert Dell goede business op.

Alienware

Dell heeft een breed aanbod van pc's zoals de XPS 13 2-in-1 notebook (die milieuvriendelijk wordt verpakt) tot en met de Alienware game pc die kan worden ingezet voor virtual reality en artificial reality.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!