HPE verbetert deep learning experience met real-time insights

11-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel

HPE verbetert deep learning experience met real-time insights

Hewlett Packard Enterprise introduceert een nieuw compute portfolio, samenwerkingen met partners in het ecosysteem en expertise vanuit HPE Pointnext Service waarmee het bedrijf de deep learning experience wil verbeteren. Hiermee krijgen organisaties nieuwe mogelijkheden voor analytics en insights.

Technieken voor geavanceerde kunstmatige intelligentie (AI) - zoals deep learning - worden steeds populairder in veel sectoren, zoals finance, wetenschap, productie, energie, overheid en retail. Met het HPE Apollo portfolio heeft HPE laten zien te beschikken over uitgebreide workload geoptimaliseerde compute oplossingen voor kunstmatige intelligentie en deep learning. Dit portfolio versterkt performance, schaling en efficiëntie. Deze recente aankondigingen zijn specifiek gericht op deep learning en worden mogelijk gemaakt door de overname van SGI.

Grotere schaling en dichtheid van GPU-omgevingen
Met de geïntegreerde oplossingen en services die HPE nu lanceert biedt het bedrijf meer keuze voor grotere schaling en dichtheid van GPU-omgevingen. Bovendien vormen de services een oplossing voor tekortkomingen in integratie van technologie en expertise.

De mogelijkheden zijn:

  • De nieuwe HPE SGI 8600 is gebaseerd op de SGI ICE XA architectuur. Het High Performance Computing platform beschikt over ondersteuning voor een combinatie van watergekoelde GPU-performance, NVIDIA Tesla GPU-accelerators en NVLink interconnect technologie. Dit biedt schaling en efficiëntie voor complexe en grote omgevingen tot duizenden nodes met hoge power efficiency.
  • Interactieve rendering van het datacenter met de HPE Apollo 6500 en NVIDIA Tesla GPU’s, gecertificeerd met NVIDIA VCA software.
  • Ondersteuning voor NVIDIA’s volgende generatie Tesla GPU’s, gebaseerd op Volta-architectuur indien beschikbaar in productiehoeveelheden in de Apollo 2000, Apollo 6500 en ProLiant DL380 servers.

“Klanten die deep learning-projecten nastreven, hebben te maken met een gebrek aan een goede IT-infrastructuur of beperkte technologische mogelijkheden. Daar lijden de performance, efficiëntie en time-to-value onder”, aldus Bill Mannel, Vice President en General Manager High Performance Computing en Artificial Intelligence bij Hewlett Packard Enterprise. “HPE introduceert nieuwe GPU compute platforms, een verbeterde samenwerking met NVIDIA en HPE Pointnext Services van het kerndatacenter tot aan de rand van het netwerk.”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware