Cisco neemt AI-bedrijf MindMeld over

Cisco neemt AI-bedrijf MindMeld over

11-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Cisco neemt AI-bedrijf MindMeld over

Cisco maakt bekend het Amerikaanse kunstmatige intelligentie (AI) bedrijf MindMeld over te nemen voor 125 miljoen dollar. MindMeld heeft een AI-platform ontwikkeld dat klanten in staat stelt intelligente en mens-achtige conversationele interfaces te bouwen voor iedere applicatie en elk apparaat. Hierbij maakt het bedrijf gebruik van gepatenteerd machine learning (ML) technologie.

In een verklaring op zijn website meldt Cisco te verwachten dat AI en ML in toenemende mate een vitale rol gaan spelen in alle onderdelen van het bedrijf. Het bedrijf stelt door zijn sterke positie in networking, collaboration, datacenter, analytics en unified communications goed te kunnen profiteren van AI en ML en dit te kunnen integreren in zijn netwerk en cloud. Zo kunnen deze technologieën klanten in staat stellen hun netwerk en datacenter zelf te beheren, actief in te spelen op cyberaanvallen, intelligence op de edge te embedden, voorspellende analytics uit te voeren en de werkplek te revolutioneren.

Conversationele interfaces voor Cisco producten

AI en ML is al langer onderdeel van het portfolio van Cisco en is onderdeel van producten zoals Stealthwatch, Cisco Spark Board en Cisco Spark Room Kit, en features als SpeakerTrack en VoiceTrack in het videoportfolio van het bedrijf. Cisco wil de technologie van MindMeld inzetten om conversationele interfaces beschikbaar te maken voor de collaboration producten van het bedrijf en op deze wijze zowel het gebruiksgemak van de software te vergroten als nieuwe cognitieve functies mogelijk te maken. Zo kunnen gebruikers in de toekomst via natural language commando’s interactie hebben met Cisco Spark.

“De werkplek van de toekomst is er één die wordt aangedreven door AI”, zegt Rowan Trollope, senior vice president van de Cisco IoT and Applications Group. “Dit is een significante stap vooruit om deze werkplek realiteit te maken. De integratie van MindMeld in het Cisco Spark platform zal de wijze waarop gebruikers interactie hebben in Cisco Spark Spaces, Cisco Spark Meetings, and Cisco Spark Care transformeren.”

Team van MindMeld

Het team van MindMeld treedt als onderdeel van de overname toe tot de Cloud Collaboration group van Cisco, die onder leiding komt te staan van senior vice president en algemeen directeur Jens Meggers. Naar verwachting wordt de overname van MindMeld door Cisco in het vierde kwartaal van het fiscale jaar 2017 afgerond. De overname moet nog worden goedgekeurd door toezichthouders.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud