Witold Kepinski - 12 mei 2017

PC toekomst is rooskleurig dankzij AR, as a service en draadloos opladen

Dell ziet veel toekomst in client computing zoals notebooks en pc’s. Vooral doordat pc’s in trek zijn door innovaties zoals augmented reality, gebruik op basis van een abonnement (as a sevice) en draadloos opladen.

Dit wordt gemeld tijdens de Dell EMC World 2017 conferentie in Las Vegas door Dell Technologies chief marketing officer Jeremy Burton. Hij introduceerde de Dell Latitude 7285 die draadloos kan worden opgeladen. Ook ziet Dell een goede toekomst voor monitoren zoals met de Canvas, een 27-inch monitor die special ontwikkeld is voor ontwerpers.

Virtual

Volgens Burton zijn pc’s cruciaal van belang bij gebruik van augmented reality (AR) en virtual reality (VR). Tegen 2025 is deze markt goed voor 45 miljard dollar rond hardware en 35 miljard dollar voor software. Als voorbeeld toonde het bedrijf Daqri (foto), een augmented reality specialist, hoe zijn slimme brillen en helmen goed samenwerken met stevige Dell notebooks voor industriële omgevingen en buitengebruik. Hierdoor komen steeds meer zakelijke AR oplossingen in de markt. Dell wil komende tijd meer AR en VR leveranciers optekenen om samen oplossingen te bieden aan klanten. Hiervoor komt een speciaal partner programma.

Mobility

Verder wordt VMware AirWatch enterprise mobility management ingezet voor het beheer van devices. Tenslotte lanceert Dell eind 2017 wereldwijd een PC-as-a-service waarbij een maandbedrag voor het gebruik van een gevirtualiseerde werkplek op een notebook wordt verrekend.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!