Witold Kepinski - 12 mei 2017

NetApp tweakt object storage aanbod met OpenStack en containers

NetApp heeft zijn object storage aanbod getweakt. Onder andere met ondersteuning voor containers en OpenStack. Dit meldt NetApp tijdens de OpenStack Summit in Boston. 

De laatste ontwikkelingen van StorageGRID Webscale maken het voor IT-bedrijven en development teams met een software-georiënteerde storageoplossing mogelijk om data op schaal te beheren. De oplossing brengt bedrijven dichter bij het bereiken van een next-generation data-center.

NetApp biedt concrete vier nieuwe functies in zijn v10.4 update voor het StorageGRID Webscale object storage product:

Ten eerste Docker containers support die kunnen worden uitgerold op bare-metal servers. Ten tweede nieuwe mogelijkheden om OpenStack sneller in storage omgevingen uit te rollen.

Ten derde verbeteringen rond multi-tenancy en zicht op storage gebruik van mensen. Ten vierde is de StorageGRID Webscale voorzien van Veritas Enterprise Vault certificatie voor het centraliseren van beheer van email, bestanden en social media.

StorageGRID en de container engine draaien op VMware vSphere, op een OpenStack systeem en op NetApp SG5600 hardware met NetApp compute, software, networking en storage. Of op Red Hat Enterprise Linix (RHEL) / CentOS servers in Docker Container met gebruik van harde schijven of een gedeelde array.

“Het versnelde tempo van digitalisering creëert aanzienlijke datamanagement uitdagingen voor bedrijven met verschillende locaties en service providers,” zegt Amita Potnis, research manager bij IDC. “NetApp StorageGRID Webscale is een eenvoudig te implementeren en zeer schaalbare oplossing die gebruikers helpt een infrastructuur te creëren waarmee enorme groei kan worden gerealiseerd in zowel gestructureerde als ongestructureerde data.”

Lees meer over de StorageGRID Webscale hier en bekijk de SG5600 datasheet hier (PDF).

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!