Bas Burger wordt CEO van BT Global Services divisie
12-05-2017 | door: Witold Kepinski

Bas Burger wordt CEO van BT Global Services divisie

BT kondigt aan dat de Nederlander Bas Burger met ingang van 1 juni CEO wordt van BT’s Global Services divisie. Bas Burger vervulde de afgelopen negen jaar verschillende rollen binnen BT en is momenteel als President verantwoordelijk voor BT’s activiteiten in de VS, Canada en Latijns-Amerika.

Burger neemt het over van Luis Alvarez, die heeft besloten om BT na achttien jaar – waarvan bijna vijf jaar als CEO van Global Services – te verlaten. Onder Alvarez’s leiding transformeerde Global Services significant en consolideerde de divisie zijn wereldwijd toonaangevende positie als leverancier van netwerk-, IT- en beveiligingsdiensten aan multinationale klanten.

De afgelopen vijf jaar heeft Global Services een breder productportfolio opgebouwd, en zijn Cloud of Clouds portfoliostrategie wordt in de markt erkend door zowel klanten als industrieanalisten. Naast het realiseren van kostentransformatie in Global Services voerde Alvarez verbeteringen door op het gebied van klantenservice en bouwde hij de internationale klantenkring uit.

Na een strategische review van Global Services, zal er nu een tweejarige herstructurering van de onderneming volgen om tot een eenvoudiger en slanker operationeel model te komen. Technologische trends creëren volgens BT de mogelijkheid om Global Services te laten evolueren naar een digitale onderneming, waarbij innovatieve oplossingen worden geleverd via cloudgebaseerde platformen, waarbij zijn wereldwijde netwerk de kern blijft vormen. Bas Burger licht toe: “Global Services heeft wereldwijd toonaangevende producten en diensten ontwikkeld. Dit, gecombineerd met onze sterke klantrelaties, geeft ons een sterke positie om digitale transformatie voor hun organisaties mogelijk te maken. Ik kijk ernaar uit deze positie verder uit te bouwen, de strategische lijn voort te zetten en groei te realiseren binnen ons strategische portfolio van netwerkdiensten, cloudgebaseerde samenwerkingsoplossingen, hybride clouddiensten en security.”

Voordat Burger in 2008 in dienst trad bij BT, was hij executive vicepresident en lid van het Management Commitee van Getronics NV, verantwoordelijk voor global sales, channel- en partnermanagement, alsmede internationale business support en development. Hij was ook CEO en Managing Director van KPN Entercom Solutions, NV. Burger behaalde een Master of Business Administration (MBA) graad aan de Universiteit van Bradford in het Verenigd Koninkrijk.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud