Previder ontzorgt Mentaal Beter met online werkplekken
12-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Previder ontzorgt Mentaal Beter met online werkplekken

Mentaal Beter, een landelijk netwerk van ggz-instellingen voor psychische en psychiatrische hulp, heeft honderd online werkplekken gemigreerd naar het Previder-platform. Mentaal Beter is aangesloten bij NL Healthcare, een koepelorganisatie van verschillende Nederlandse zorginstellingen, voor wie Previder alle zaken op het gebied van werkplekondersteuning en infrastructuurbeheer regelt. Previder beheert nu meer dan 2.000 werkplekken en diverse virtuele servers voor kritieke, zorgspecifieke software voor NL Healthcare en levert daarnaast ook rackspace en detachering.

Mentaal Beter is één van de grotere zorginstellingen binnen NL Healthcare, die twintig eigen praktijken bevat en veertig franchiseondernemingen. De eigen praktijken van Mentaal Beter maken allemaal gebruik van het Previder-platform. Een van de grootste franchises, Groos Mentaal Beter Jong (voormalig Groos Orthopedagogie), is recent overgenomen door Mentaal Beter en wordt nu ook ondersteund door Previder. Het gaat daarbij om zo’n vijf locaties en honderd werkplekken.

Beveiliging volgens ISO 27001 en NEN 7510 normeringen
“Door te migreren naar Previder zijn we er zeker van dat we een aantal zaken goed geregeld hebben,” zegt Henk Bartels, IT-manager bij Mentaal Beter. “Het IT-platform en het datacenter zijn goed beveiligd volgens de ISO 27001 en NEN 7510 normeringen. Daarnaast hebben we een efficiëntie- en kwaliteitsslag gemaakt op het gebied van informatiedeling en het beheer van onze infrastructuur. We maken gebruik van één kundige partner die ons kan faciliteren voor alle zaken op het gebied van infrastructuur en werkplekbeheer.”

Bartels, die eerder ook betrokken was bij de migratie van de online werkplekken van alle bij NL Healthcare aangesloten zorginstellingen, is erg tevreden met de nauwe samenwerking met Previder. Op dit moment gaan de franchiseondernemingen van Mentaal Beter ook gebruik maken van het Previder-platform. “Previder is flexibel en kundig. En heeft een breed portfolio. Wij kunnen snel schakelen met de juiste mensen. Die toegankelijkheid vind ik erg bijzonder en prettig. In het geval van een vraagstuk of een calamiteit kan ik alle verantwoordelijke mensen van Previder bereiken, want hun 06-nummers staan gewoon in mijn telefoon”, aldus Henk Bartels.

Werkplek Online
Eric Schut, accountmanager bij Previder. “NL Healthcare maakt in de basis gebruik van onze Desktop-as-a-Service oplossing Werkplek Online waar we continu aan ontwikkelen. Afgelopen jaar zijn we er bijvoorbeeld in geslaagd om een omgeving te creëren die nauwer aansluit op specifieke gebruikersrollen waardoor er controle is op de toegang tot bepaalde zorgspecifieke applicaties. Momenteel werken we aan een volgende versie van Werkplek Online die nog beter aansluit op de wensen van NL Healthcare en de zorg in zijn algemeenheid.”

De volledige case study is hier te downloaden.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud