Witold Kepinski - 17 mei 2017

GÉANT levert Dimension Data cloud diensten aan onderzoeks- en opleidingsinstituten

GÉANT, een Europees samenwerkingsverband op het gebied van netwerk- en bijbehorende e-infrastructuurdiensten voor onderzoek en opleiding, gaat Dimension Data-clouddiensten aanbieden via achttien van zijn National Research and Education Network-partners (NREN). Dit melden Steven Cotter ( CEO van GÉANT) en Vincent Steenhuis (foto), Principal Business Development Manager Cloud bij Dimension Data.

Hiermee bereikt de organisatie universiteiten, scholen en onderzoeksinstituten. Als GÉANT-lid gaat SURFnet in Nederland deze clouddiensten leveren onder de naam SURFcumulus.

Na het opzetten van een Europese Infrastructure-as-a-Service-tender (IaaS) voegde GÉANT Dimension Data’s enterprise-clouddiensten toe aan zijn cloudportfolio. Hiermee speelt de organisatie in op de behoefte van de onderwijscommunity aan transformatie op het gebied van platformflexibiliteit, -security en -samenwerking. Onderwijs- en onderzoeksinstituten profiteren nu van: direct afnemen van Dimension Data-diensten, staffelkortingen, raamcontracten afgestemd op Europese privacy- en datasecuritywetgeving, single sign-on, via identity management, sterk gereduceerde dataverkeerkosten bij gebruik van Dimension Data’s diensten, die zijn aangesloten op de high-performance datanetwerken van GÉANT en zijn NREN-partners, zoals SURFnet.

Partnerprogramma

GÉANT is nu een van de service providers, resellers, independent software vendors (ISV’s) en trading community’s, die gebruikmaken van Dimension Data’s OneCloud-partnerprogramma, inclusief toegang tot Dimension Data’s wereldwijde Managed Cloud Platforms.

WK

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!