SAP partners kunnen meer cloud erp software verkopen

17-05-2017 | door: Witold Kepinski

SAP partners kunnen meer cloud erp software verkopen

SAP wil graag dat zijn channel partners meer cloud-gebaseerde erp applicaties verkopen. Het gaat hierbij om SAP S/4HANA Cloud en SAP Business ByDesign. Hiervoor krijgen partners de nodige marketing en sales ondersteuning. Dit wordt gemeld tijdens de SAP Partner Summit, onderdeel van het jaarlijkse SAPPHIRE NOW event dat in Orlando wordt gehouden.

Volgens SAP bestaan er tal van groeikansen met beide cloud erp platformen SAP S/4HANA zich richt op het enterprise segment en SAP Business ByDesign op de midmarket. Verder is er nog de Business One software voor het mkb en kleinbedrijf.

Data

Juist nu kunnen partners volgens de leverancier hun kansen pakken omdat SAP marktleider is in de enterprise resource planning business sinds het 45 jaar geleden begin met het leveren van software aan de zakelijke markt. Langzamerhand gaan meer erp applicaties gaan naar de cloud. Dat gaat langzamer dan de cloud adoptie van standalone applicaties voor processen zoals crm, hr en e-commerce. Dat komt omdat erp-applicaties gevoelige en belangrijke data bevatten die ook vaak de nodige compliance eisen stellen aan cloud.

Digitale Transformatie

Volgens SAP kunnen partners verdienen aan services en additionele software en (branche) oplossingen als ze SAP cloud erp software verkopen aan klanten die migreren naar de cloud. Hierbij kunnen ook uren worden gemaakt met business process management, change management en digitale transformatie services. Eind 2017 moet de meeste cloud software channel sales worden gedaan via SAP PartnerEdge Cloud Choice, het cloud partner programma van SAP.

Sales

Cloud Choice Profit biedt partners die SAP cloud software verkopen een flinke commissie en marge voor renewals. SAP Cloud Choice Referral beloont parters met een commissie als ze en klant aandragen voor SAP cloud sales.

Door: Witold Kepinski

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud