Redactie - 17 mei 2017

De Agile Testers is Nederlands kampioen testen

Op 1 mei j.l. vond het Nederlands kampioenschap software testen voor de tweede keer in de geschiedenis plaats. In het NBC Congrescentrum in Nieuwegein namen 23 teams van ieder 4 testers het tegen elkaar op. En op het jubileumevent van branchevereniging TestNet, dat op 15 mei haar twintigjarig bestaan vierde, werd bekend gemaakt dat team Bazinga de nieuwe Nederlands kampioen software testen is.

De teams konden in totaal honderdtwintig punten verdienen op gebied van doelgerichtheid, kwaliteit van bugmeldingen, kwaliteit van het testrapport, juistheid van het testrapport, niet-functionele tests en voor communicatie en samenwerking met de Product Owner en onderling. Het team dat vorig jaar wereldkampioen testen was geworden in Berlijn, aangevuld met Huib Schoots en Patrick Vos, nam zitting in de jury. En na het beoordelen van de eindresultaten én door realtime beoordeling van de onderlinge samenwerking en het stellen van de juiste vragen bleek er één team het beste te zijn: het team van De Agile Testers.

‘De laatste jaren wordt steeds vaker het geluid geventileerd dat de rol van tester gaat verdwijnen. Meestal gebeurt dat op voorspraak van Agile consultancybureau’s, die veel van Agile weten maar weinig van testen. Medio jaren ‘90 las ik dat al voor het eerst in de Computable. Maar het is een utopie om te denken dat dat kan’, aldus Theo Janssen (foto), mede-oprichter van De Agile Testers. Zie hiervoor de blog https://www.linkedin.com/pulse/testing-here-stay-theo-janssen.

De Agile Testers mag dan een jong software testbedrijf zijn, de oprichters en medewerkers zijn niet nieuw in het vakgebied. Carlo van Driel heeft een meer dan 20-jarig trackrecord op gebied van testen en is mede-oprichter van De Agile Testers. ‘Wij mikken op de bovenkant van de Agile testmarkt om klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen met testvraagstukken en om een interne cultuur van leren en zelfontplooiing te faciliteren. Want De Agile Testers is natuurlijk zelf ook 100% Agile’.

Hij vervolgt: ‘De groei zit er dan ook goed in. Anderhalf jaar geleden zijn we begonnen en nu zijn we met z’n 18-en, we ontwikkelen continu nieuwe testmiddelen om iedere sprint software goed te kunnen testen, we hebben meer dan 20 klanten, et cetera. Wij hebben als ambitie om de beste Agile testers van Nederland in huis te hebben. Nu dat doel al in 1 ½ jaar bereikt lijkt te zijn willen we meer: wereldkampioen worden. Qua personele groei wordt er, heel Agile, geen doel gesteld maar ook geen limiet. We groeien mee met de vraag van onze klanten’, aldus van Driel.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!