Redactie - 17 mei 2017

NGDATA neemt Amerikaanse data-analist Eccella over

NGDATA zet zijn buitenlandse groei door. Het neemt het New Yorkse Eccella over, waarmee het zijn voetafdruk in Noord-Amerika kan vergroten.

Eccella is een consultancybedrijf dat gespecialiseerd is in het beheer en analyse van data. Naast het hoofdkwartier in New York City heeft het ook kantoren in Londen en Mumbai. De overname past in de ambitie van NGDATA om wereldwijd en in Noord-Amerika te groeien.

Toegang tot technologiepartners

Met de overname haalt het bedrijf verschillende specialisten in huis, maar krijgt het ook toegang tot de technologiepartners in het ecosysteem van Eccella. Luc Burgelman, CEO van NGDATA, geeft aan dat het bedrijf met deze strategische overname het team, de mogelijkheden en de infrastructuur versterkt om zijn groei verder te versnellen.

NGDATA haalde begin dit jaar nog 9,4 miljoen dollar op. Een jaar geleden haalde het bedrijf ok al 10,2 mijoen dollar op. Toen al werd duidelijk dat het bedrijf zich richt op groei op de internationale markt. In oktober vorig jaar deed het bedrijf zelf een overname met het Nederlandse Rednun. In 2013 nam het daarnaast Enqio over.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!