Wouter Hoeffnagel - 17 mei 2017

Coloclue ontwikkelt netwerkplatform met NFV-oplossing van Juniper Networks

Coloclue ontwikkelt netwerkplatform met NFV-oplossing van Juniper Networks image

Coloclue, een onafhankelijke vereniging van netwerkoperators zonder winstoogmerk, zet de vMX Virtual Router van Juniper Networks in voor de ontwikkeling van een nieuw netwerk. Coloclue wordt volledig gerund door vrijwilligers van leden, waaronder internetproviders en webhostingbedrijven uit alle delen van de wereld.

De vMX is een virtuele router die Coloclue in staat stelt om hun volledige netwerkomgeving te vernieuwen. Coloclue gaat de vMX inzetten op het NFX250 Network Services Platform en gebruikmaken van de automatiseringsfuncties van Junos OS voor de ontwikkeling van een Self-Driving Network. Dit netwerk zal naar verwacht de testtijd verkorten, de kosten terugdringen en de tijd van het personeel vrijmaken voor activiteiten met meer toegevoegde waarde.

Nieuwe applicaties testen

De inzet van de vMX van Juniper Networks op het NFX250 Network Services Platform zorgt voor een productienetwerk waarbinnen leden nieuwe applicaties kunnen testen en eventuele problemen kunnen oplossen voordat de applicaties volledig worden uitgerold.

De vMX biedt een reeks van routeringsfuncties en een open platform voor netwerkautomatisering. Technici kunnen hiermee een realistische netwerkomgeving creëren en ervaring opdoen met een breed scala aan automatiseringstools. Op deze manier zijn zij minder tijd kwijt aan het netwerkbeheer, zodat ze zich kunnen concentreren op activiteiten op het gebied van testen en probleemoplossing met meer toegevoegde waarde.

Infradata B.V. is implementatiepartner

Infradata B.V. treedt op als partner van Juniper Networks voor de implementatie bij Coloclue. Deze onafhankelijke netwerkintegrator legt zich toe op het ontwerp, de beveiliging, implementatie en het beheer van geavanceerde netwerken voor telecombedrijven, internet service providers en andere organisaties met bedrijfskritische netwerken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!