Veeam breidt omzet mogelijkheden voor ProPartners en service providers uit

17-05-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Veeam breidt omzet mogelijkheden voor ProPartners en service providers uit

Veeam, leverancier van backup, restore, data protection en beschikbaarheidsoplossingen introduceert nieuwe  partnerinitiatieven en -oplossingen. Deze helpen partners bij het vergroten van hun omzet en het benutten van kansen nu hun klanten de overstap maken naar multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen. Dit meldt de leverancier tijdens de VeeamON conferentie in New Orleans.

De nieuwe initiatieven binnen het ‘Always-On Cloud’-availability platform van Veeam stellen serviceproviders en resellers in staat hun klanten te helpen bij het migreren en beheren van data in een multi-cloudomgeving. Partners en resellers kunnen tegelijkertijd hun omzetmogelijkheden vergroten voor wat betreft het beheren en beschermen van public-cloud- en fysieke workloads aldus Veeam.

De nieuwe oplossingen en programma’s die speciaal zijn ontwikkeld en geprijsd als service delivery-modellen, omvatten en ondersteunen:

migratie, beheer en bescherming van public-cloudworkloads (AWS, Microsoft Azure en andere), fysieke servers en endpoints met nieuwe Veeam Availability Console en Veeam Agents;

bescherming van bedrijfskritische applicaties met nieuwe Veeam CDP en vCloud Director-integratie voor bredere Disaster Recovery-as-a-Service-mogelijkheden;

Tape-as-a-Service om klanten te helpen bij het voldoen aan compliance-eisen voor archivering en retentie;

Microsoft Office 365 met nieuwe multi-tenancy-, multi-repository- en automatiseringsmogelijkheden in Veeam Backup for Microsoft Office 365;

een nieuwe Veeam Cloud en Service Provider Directory voor het koppelen van VAR’s en VCSP’s;

vergroten van professional services-omzet en klanttevredenheid met het nieuwe Veeam Accredited Service Provider-programma.

“Veeam hecht er sterk aan om zijn ecosysteem van ProPartners en Veeam Cloud & Service Provider Partners in staat te stellen hun klanten te helpen bij het migreren en beheren van data in een multi-cloudomgeving. Tijdens VeeamON 2017 lanceren we tal van nieuwe initiatieven en programma’s die zorgen voor nog meer omzet en engagement voor partners”, zegt Peter McKay (foto), co-CEO en President van Veeam.
Veeam beschikt volgens McKay op dit moment over een groot netwerk van channelpartners die de Veeam-oplossingen voor clouddatamanagement en -bescherming leveren. Het gaat om 47.000 Veeam ProPartners en 15.000 VCSP’s die back-up- en disaster recovery-services leveren. Dat is inclusief 2.900 partners die Veeam Cloud Connect gebruiken om back-up en disaster recovery in de cloud te leveren. “Veeam is altijd een honderd procent channelbedrijf geweest. Met deze nieuwe oplossingen versterkt Veeam zijn leiderschapspositie in de Back-up-as-a-Service- en Disaster Recovery-as-a-Service-markten en breidt het zijn honderd procent channelstrategie uit van resellers naar serviceproviders”, aldus McKay.

Veeam Availability Console

De Veeam Availability Console biedt alles wat een serviceprovider of gedistribueerde onderneming nodig heeft voor het inzetten, beheren en monitoren van door Veeam gedreven beschikbaarheidsdiensten, ongeacht waar de workloads gehost worden. De console wordt deze week als Release Candidate gelanceerd tijdens VeeamOn 2017 en is naar verwachting in het derde kwartaal van 2017 breed beschikbaar.

Veeam-partners kunnen waarde toevoegen door het voorzien in, en beheren van virtuele, fysieke en cloudgebaseerde Veeam Availability-services voor klanten. Zij kunnen tevens nieuwe omzetstromen genereren door BaaS- en DRaaS-services te bieden naast hun traditionele reseller-activiteiten, aldus de leverancier.

Veeam CDP en vCloud Director-integratie

Om hersteltijden te reduceren, lanceert Veeam specifieke uitbreidingen op het gebied van DRaaS voor serviceproviders, waaronder:

Veeam CDP (Continuous Data Protection). Dit biedt serviceproviders de mogelijkheid om klanten te helpen bij het beschermen en herstellen van Tier 1-applicaties tijdens een calamiteit. Dat biedt kansen voor substantiële omzetgenererende diensten voor VCSP’s door de inzet van Veeam Cloud Connect. Deze oplossing gebruikt vSphere APIs voor I/O Filtering (VAIO) voor het bieden van continue replicatie naar managed of public clouds;

vCloud Director-integratie voor Veeam Cloud Connect Replication. Hiermee kan een partner dagelijkse beheer- en onderhoudskosten reduceren en multi-tenant configuratie vereenvoudigen door gebruik van vCloud-organisaties voor DRaaS.

Tape-as-a-Service (TaaS)

Tape-as-a-Service (TaaS) voor Veeam Cloud Connect Backups stelt serviceproviders in staat om een additionele 'tape out'-service te bieden. Dat helpt klanten bij het voldoen aan compliance-eisen voor archivering en langetermijnretentie, en bij het maken van air-gapped back-ups (back-ups volledig los van het internet) ter bescherming tegen ransomware of bedreigingen van binnenuit. TaaS biedt ook een extra laag van disaster recovery-protectie in het geval van totaal dataverlies.

Veeam Backup for Microsoft Office 365 met multi-tenancy

Veeam lanceert ook een update voor Veeam Backup for Microsoft Office 365 met multi-tenancy. Daarmee kan een serviceprovider zijn platform met Veeam-services uitbreiden, nieuwe, terugkerende omzetstromen creëren en de serviceprovideractiviteiten uitbreiden.

De nieuwe update verbetert de total cost of ownership en biedt verschillende nieuwe features, waaronder een multi-repository, multi-tenant architectuur die voorziet in de bescherming van grotere Office 365-omgevingen met een enkele installatie. Serviceproviders kunnen tevens voorzien in Office 365-back-upservices; automatiseringsmogelijkheden via RESTful API en PowerShell SDK voor het minimaliseren van beheeroverhead, het verbeteren van hersteltijden en het reduceren van kosten.

Veeam Cloud and Service Provider Directory

De Veeam Cloud and Service Provider Directory is een gratis onlineplatform waar Veeam-klanten en -partners terechtkunnen voor het vinden van een cloud- en serviceprovider in hun regio, die gehoste diensten biedt op basis van Veeam-producten. De directory biedt een compleet inzicht en directe connecties zodat omzetgroei mogelijk is.

Veeam Accredited Service Provider-programma

Het nieuwe Veeam Accredited Service Partner-programma (VASP) moet aangesloten partners in staat om hoogwaardige professional services te leveren, die gerelateerd zijn aan Veeam-oplossingen. Leden helpen klanten bij het vergroten van de betrouwbaarheid, het creëren van meer waarde en het verhogen van de return on investment op Veeam-oplossingen.

Het nieuwe programma biedt tal van ledenvoordelen, waaronder:

marketingpromotie en zichtbaarheid – Veeam erkent en promoot de VASP's actief als de top in technische excellentie als het gaat om het leveren van hoogwaardige professional services rond availability-oplossingen. Verder biedt Veeam hulp aan eindgebruikers om VASP's te vinden via de Veeam-website;

uitbreiding van technische diensten – toegang tot best-practicerichtlijnen en documentatie in de Veeam-servicecatalogus en technische library, en beschikbaarheid van aparte senior presalesadviseurs;

demonstratie- en trainingshulpmiddelen – ongeacht het partnerniveau voor toetreding tot het VASP krijgen partners de beschikking over gecertificeerde Not-For-Resale-licenties (NFR) voor het demonstreren van de Availability Suite in productdemo's en trainingssessies;

co-branding en marketing – VASP's beschikken over documentatie om te antwoorden op RFP’s en over logo's en banners voor promoties en onlinemarketing.

Belangstellenden voor het VASP-programma kunnen zich aanmelden via een onlineformulier.

De aankondigingen tijdens VeeamOn sluit volgens Veeam aan op de aankondiging van februari 2017, toen Veeam bekendmaakte 200 miljoen dollar weg te geven via een exclusief gratis Veeam Cloud Services-programma. Iedere klant die Veeam gebruikt voor on-premise back-up en recovery, maakt kans op maximaal 1.000 dollar aan gratis cloudback-up en DRaaS van Veeam en zijn partners.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud