Databehoeften en stabiele verbindingen – wat drijft de zakelijke WiFi markt?

18-05-2017 | door: Blogger

Databehoeften en stabiele verbindingen – wat drijft de zakelijke WiFi markt?

De zakelijke draadloze markt ondergaat een enorme transformatie, net als de bedrijven die ervan afhankelijk zijn. Talloze factoren en toenemende eisen geven de markt vorm, terwijl nieuwe generaties en nieuwe technologieën in onze werkplekken, winkelruimtes en onderwijssystemen integreren.

Onze behoefte aan constante connectiviteit, waar we ons ook bevinden, staat hierbij centraal. Een connectiviteit die verder reikt dan verbinding tussen mensen: in huis, op het werk en op straat neemt onze behoefte aan apparaten die met elkaar verbonden kunnen worden steeds meer toe. We zien tal van innovaties op het gebied van het Internet of Things, Smart Cities, dataverbruik en een toenemende behoefte aan een verbinding die altijd beschikbaar is. WiFi is het sleutelwoord tot deze nieuwe technologische revolutie. De slimme smartphonegeneratie weet wat hij wil en dat is toegang tot goede WiFi, altijd en overal.

Drijfveren van de markt – data, beveiliging, trends en de cloud

Videostreaming neemt toe en domineert het dataverkeer. Bij populaire apps als Snapchat, Facebook en Instagram draait het om het consumeren van foto’s, video en de productie van originele content. Zulke apps worden niet langer alleen voor sociale interactie gebruikt: ze maken onderdeel uit van ons dagelijkse werkgereedschap. Bedrijven willen graag klaar zijn voor de toekomst met betere netwerksnelheid, -dekking, en -capaciteit. Vooral bij grote entertainment- en toeristenlocaties,  stadions, winkelcentra, onderwijscampussen en openbare ruimtes moeten deze bedrijven kijken naar hoe ze een sterke, consistente verbinding kunnen leveren voor iedereen.

Zoals altijd drijft ook beveiliging de markt. Er is ons allemaal verteld dat we, wanneer we openbare WiFi gebruiken, beter geen gevoelige informatie kunnen bekijken vanwege het verhoogde beveiligingsrisico. Naarmate openbare WiFi steeds meer verweven raakt met het bedrijfsleven, neemt de vraag om veiligheidsmaatregelen voor openbare hotspots toe. In 2017 gebruiken meer open netwerken beveiligde methodes, zoals Hotspot 2.0 en certificaat gebaseerde oplossingen. Zo verminderen de risico’s voor gebruikers wanneer deze verbinding maken met openbare WiFi.

802.11ac Wave 2 is op het moment de meest recente versie van de nieuwste WiFi standaard. Aangezien deze versie voortbouwt op de eerste generatie 802.11ac technologie door hogere datasnelheden te leveren, zullen ondernemers hier snel bovenop springen. Bedrijven werken met steeds complexere technologische ecosystemen, dus de mogelijkheid om met vier verschillende clients tegelijk te communiceren (in plaats van één voor één) is aantrekkelijk.

Tot slot is de opmars van de cloud al tijdenlang het gesprek van de dag. Toch gaan we vooral hybride ecosystemen zien voor zakelijke WiFi systemen, waar bedrade en draadloze verbindingen met elkaar samenwerken. Providers zullen dus moeten leren hoe ze bedrijven van technologieën kunnen voorzien die met elkaar communiceren.

Gebruik WiFi om direct te innoveren


Over de hele wereld benutten bedrijven van groot tot klein WiFi optimaal om innovatie te stimuleren. Neem bijvoorbeeld Lush Cosmetics, dat met een eigen Smart WiFi netwerk draadloze scanners, videoconference calls en EPOS-systemen aan boord bracht om een snel en betrouwbaar draadloos netwerk aan te bieden in hun Lush Spa en flagship store in Central Soho Square in Hong Kong.

Of Canterbury College, dat een WiFi-verbinding beschikbaar wilde stellen aan de 2.000 studenten die op hun campussen in het zuidoosten van Engeland en op het Isle of Sheppey rondlopen. De onderwijsinstelling bevond zich in een lastige situatie – 95% van de studenten gebruikte een smartphone op de campus. Tijdens schoolvakanties en op andere vrije momenten installeerden engineers over een periode van drie maanden Smart WiFi AP’s, aangevuld met outdoor AP’s voor uitgebreide dekking op de campus, zelfs wanneer studenten zich niet in de leslokalen bevinden.

De Frankelandgroep in de regio Schiedam zocht een manier om de vijf bij de groep aangesloten verpleeg- en zorginstellingen met elkaar te verbinden. Door op de verschillende vestigingen AP’s te implementeren en op twee locaties WLAN controllers te installeren, kan personeel snel en betrouwbaar werken met het Elektronisch Dossier voor patiënten en hoeven personeelsleden niet opnieuw in te loggen als ze van locatie wisselen. Ook bezoekers worden met het netwerk voorzien van een sterke WiFi-verbinding die in de toekomst uitbreidbaar is.

83 procent van de hotelgasten neemt de moeite om in een recensie een slechte WiFi ervaring te vermelden, en 36 procent overweegt niet eens om opnieuw te boeken als de WiFi niet goed is. Investeer in hippe kamers en mooie lobby’s zoveel je wilt: als je gasten geen sterke, stabiele draadloze verbinding voor al hun apparaten kunnen krijgen, komen ze niet terug.

Verspil geen tijd

Of je nu in de detailhandel, het onderwijs, de horeca of daarbuiten werkt, het upgraden van je WiFi stelt je in staat een scala aan opwindende nieuwe diensten aan te bieden en interne bedrijfsprocessen te ondersteunen. Er is geen reden om niet direct te innoveren – je concurrenten zijn misschien al begonnen!

Door: Fred Voogt, Regional Sales Manager BeNeLux, Ruckus Wireless 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

wireless