Google I/O 2017  belicht Cloud IoT Core en Tensor Processing Units (TPU's)
19-05-2017 | door: Witold Kepinski

Google I/O 2017 belicht Cloud IoT Core en Tensor Processing Units (TPU's)

Tijdens het Google I/O 2017  event zijn een aantal aankondigingen gedaan, waaronder Google Cloud IoT Core en de tweede generatie Tensor Processing Units (TPU's) voor machine learning.

Google Cloud IoT Core maakt Internet of Things eenvoudiger

De Cloud IoT Core maakt het eenvoudig om apparaten, verspreid over de hele wereld, op een veilige manier met één centraal beheerd systeem te verbinden. Het beheren van IoT data als één systeem maakt het mogelijk om Cloud IoT te verbinden met Google Cloud Platform services zoals Google Cloud Dataflow, Google BigQuery en Google Cloud Machine Learning Engine en partner oplossingen als Looker, Qlik, Tableau en Zoomdata. Cloud IoT Core is op dit moment beschikbaar in private bèta versie. Lees hier meer over Google Cloud IoT Core.

Tweede generatie Tensor Processing Units (TPU's) maken machine learning sneller

Deze worden geïntroduceerd bij Google Cloud. TPU’s zijn belangrijk voor de ontwikkeling van machine learning. Waren TPU’s voorheen al krachtig, Google heeft ze nu zo ontworpen dat ze nog beter presteren. Nu al zijn bijvoorbeeld drastische verbeteringen in de trainingstijden zichtbaar, wat veel belooft voor de toekomst. Google noemt deze Cloud TPU's en ze zullen in eerste instantie beschikbaar zijn via Google Compute Engine. Schrijf je in als je meer wilt leren over het versneld trainen van machine learning modellen, het versnellen van batchverwerking van gigantische datasets of live-verzoeken verwerken in productie door gebruik te maken van de krachtigste ML-modellen ooit. Lees hier meer over de Google Cloud TPUs.

WK

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud