Veeam Software lanceert Veeam Availability Suite v10 en Veeam ‘Always-On Cloud

19-05-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Veeam Software lanceert Veeam Availability Suite v10 en Veeam ‘Always-On Cloud

Veeam Software, leverancier van oplossingen voor Availability for the Always-On Enterprise, lanceert op de jaarlijkse klant- en partnerconferentie VeeamON 2017 een reeks vernieuwingen die organisaties helpen bij het bieden van ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheid in een multi-cloud- en hybrid-cloudomgeving.

Veeam helpt bedrijven wereldwijd bij het leveren van een goede digitale ervaring met de Veeam Availability Suite voor de 'Always-on Cloud'. De Veeam Availability Suite biedt een nieuw type oplossing door het leveren van:

 • business continuity die gebruikers het vertrouwen biedt dat de digitale ervaring beschikbaar is waar, wanneer en hoe zij die willen. Herstel van data is mogelijk van en naar en in de cloud. Verder voorziet de oplossing in back-up, replicatie en Continuous Data Protection (CDP) voor multi-cloud- of hybrid-cloudomgevingen: private, public, managed of SaaS;
 • flexibiliteit op het gebied van digitale transformatie door makkelijk, veilig en betrouwbaar cross-cloud datamanagement en -migratie. Klanten kunnen hierdoor zelf hun cloud kiezen. Veeam levert een software-defined hardware- en cloudagnostisch platform, zodat een klant zich kan aanpassen aan wisselende gebruikerseisen;
 • analytics en inzicht met bruikbare inzichten voor datamanagement, operationele prestaties en compliance binnen de complete infrastructuur. Dit helpt bedrijven bij monitoren, analyseren en handelen. Veeam en zijn ecosysteem van partners bieden onder andere data-analytics en -discovery, vereenvoudigd datamanagement en workflowautomatisering.

Veeam Availability Suite v10

Tijdens VeeamON 2017 lanceerde het bedrijf de nieuwe Veeam Availability Suite v10 en het nieuwe Veeam ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform. De Veeam Availability Suite v10 ondersteunt business continuity en flexibiliteit door uitbreiding van het ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform. Dat voorziet in het beheren en beschermen van:

 • fysieke servers en Network Attached Storage (NAS);
 • Tier1-applicaties en bedrijfskritische workloads met de nieuwe Veeam CDP (Continuous Data Protection). Die zorgt voor recovery-SLA’s van seconden door de inzet van continue replicatie naar de private of managed cloud;
 • native object storage-ondersteuning, waardoor kostbare primaire back-upstorage vrij te maken is met policygedreven, geautomatiseerd datamanagement. Zo zijn kosten voor langetermijnretentie en compliancy te reduceren. Dit omvat brede cloudobjectstorageondersteuning die compatibel is met Amazon S3, Amazon Glacier, Microsoft Azure Blob en elke S3/Swift-storage.

Elke workload op elke infrastructuur ondersteunen

Veeam biedt met versie 10 een compleet end-to-end beschikbaarheids- en cross-cloud-datamanagementplatform voor grootzakelijke klanten. Elke workload – virtueel, fysiek of cloud – wordt ondersteund op elke infrastructuur in multi-cloud- en hybrid-cloudomgevingen (private, public, managed of SaaS).

Andere belangrijke uitbreidingen van de Veeam Availability Suite zijn:

 • Veeam Availability for AWS;
 • Veeam Agent for Microsoft Windows;
 • uitbreiding van het Veeam ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform.

Veeam Availability for AWS

Amazon Web Services (AWS) worden volgens Veeam steeds populairder onder klanten van elke omvang. Klanten zijn echter zelf verantwoordelijk voor het beschermen en herstellen van applicaties en data in AWS. Nu zij steeds meer bedrijfskritische applicaties onderbrengen in AWS, neemt de behoefte aan bescherming en een beschikbaarheidsoplossing toe.

Veeam Availability for AWS (geleverd via een strategisch partnership tussen Veeam en N2WS) is de eerste cloud-native, agentless back-up- en beschikbaarheidsoplossing die specifiek is ontworpen voor het beschermen en herstellen van AWS-applicaties en -data. Ook helpt de oplossing bij het betrouwbaar verplaatsen van data van en naar de cloud, en bij het beheren van een multi-cloud- of hybrid-cloudomgeving. Deze oplossing vermindert het risico van verlies van toegang tot applicaties en zorgt voor bescherming tegen het per ongeluk verwijderen van bestanden, cybercriminaliteit en uitval van systemen.

Veeam Availability for AWS voorziet in:

 • cloud-native, agentless back-up en recovery met gebruik van native AWS-snapshots. Dit vermindert de complexiteit en zorgt voor een verbetering van recovery-SLA’s;
 • het verminderen van de downtimerisico’s en dataverlies voor AWS-workloads door het ontkoppelen van data en het opslaan van back-ups, onafhankelijk van de onderliggende AWS-infrastructuur;
 • recovery-technologieën die voorzien in korte RTO’s, met snelle recovery en gedetailleerd bestands- en applicatieherstel.

Veeam Agent for Microsoft Windows

Veeam Agent for Microsoft Windows was al eerder aangekondigd en is nu breed beschikbaar. Deze oplossing breidt het ‘Always-On Cloud’-beschikbaarheidsplatform van Veeam uit naar de public cloud en naar fysieke servers. De nieuwe oplossing biedt features en mogelijkheden om te zorgen voor beschikbaarheid voor fysieke Windows-servers, werkstations en endpoints, en voor Windows-workloads in public clouds, zoals Microsoft Azure, AWS en andere.

IBM, Lenovo en INFIDIDAT als nieuwe partners

Het platform biedt een nieuw Universal Storage API-framework met de toevoeging van IBM, Lenovo en INFIDIDAT aan het continu groeiende Veeam-ecosysteem van strategische alliance-partners. Andere partners zijn HPE, Cisco, NetApp, Dell EMC, Nimble en Exagrid. De gecombineerde oplossingen stellen gebruikers in staat gebruik te maken van 1 + 1 = 3-mogelijkheden die de ‘Always-On’-beschikbaarheid in de cloud verbeteren en de kosten verlagen, zonder dat dit impact heeft op de productieomgeving.

Klanten kunnen verder gebruikmaken van het open platform van Veeam om actuele uitdagingen op te lossen door nieuwe integraties en partneroplossingen, waaronder VMware vRealize, DataGravity en Starwind Software.

 • Logdata die door storage, hypervisors en applicaties op grote schaal wordt gegenereerd, is omvangrijk en vraagt veel tijd en middelen om te analyseren. Het contentpack van Veeam voor VMware vRealize Log Insight is een analyse- en monitoringtool voor de Veeam Availability Suite-omgeving. Het is ontwikkeld om gebruikers meer bruikbaar inzicht te bieden, naast beheermogelijkheden voor de Veeam-infrastructuur. Dat zorgt voor lagere kosten en minder risico’s van downtime.
 • De mogelijkheden van Data Gravity voor volledig federated search & analytics stellen organisaties in staat om te voldoen aan eisen op het gebied van data-governance en compliance. Zij bieden tevens volledig inzicht in data, veiligheid en beschikbaarheid voor IT-, virtualisatie- en beveiligingsprofessionals. Gecombineerd met Veeam helpt deze oplossing organisaties gevoelige bedrijfsinformatie te beschermen, zonder dat dit impact heeft op de beschikbaarheid.
 • StarWind Cloud VTL for AWS and Veeam biedt een schaalbare tapevervanging met Amazon S3- en Glacier-objectstorage. Dat helpt bedrijven bij het voldoen aan eisen op het gebied van regelgeving rond dataretentie, zonder dat wijzigingen nodig zijn op het gebied van bestaande, tapegeoriënteerde archiveringsprocessen.

“De vrijheid van hybride, multi-cloud IT-omgevingen zorgt voor nieuwe uitdagingen als het gaat om het beschermen, beheren en monitoren van bedrijfsapplicaties die buiten het klassieke datacenter draaien”, zegt Steven Hill, senior storageanalist bij 451 Research. “Volgende-generatie DR/BC-oplossingen moeten verder gaan dan basale dataprotectie. Zij moeten helpen bij het voorzien in continue beschikbaarheid van de onderliggende services waar cloudapplicaties nu van afhankelijk zijn.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud