Cloud infrastructuur services leveranciers zoeken samenwerking met channel partnersCloud infrastructuur services leveranciers zoeken samenwerking met channel partners
19-05-2017 | door: Witold Kepinski

Cloud infrastructuur services leveranciers zoeken samenwerking met channel partners

De wereldwijde markt voor cloud infrastructuur services is in het eerste kwartaal van 2017 met 42 procent gegroeid naar een omzet van 11,4 miljard dollar. Dit meldt onderzoeksbureau Canalys.

Amazon Web Services (AWS) behoudt zijn dominante positie, de cloudgigant wist met 43 procent te groeien en heeft 31 procent marktaandeel. Microsoft staat op de tweede plaats en wist met 93 procent verder te groeien. Veel klanten heben interesse in Azure Stack.

Workloads

Op plaats drie staat Google die met 74 procent wist te groeien. IBM staat op plaats vier en wist 38 procent te groeien.

Onderling is er sprake van hevige concurrentie en strijd om grote enterprise klanten die steeds meer workloads verplaatsen naar de cloud.  Veel groeikansen liggen in de midmarket waar de grote cloud partijen zich ook op gaan richten.

Channel Partners

Voor channel partners is er een rol om voor klanten als multi-cloud specialist op te treden welke workloads naar de cloud kunnen en welke in een private cloud to hun recht komen. Veel grote cloud partijen willen vaker nauwer samenwerken met channel partners. 

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud