Witold Kepinski - 21 mei 2017

Rimini Street wordt beursgenoteerd na fusie met GP Investements Acquistion Corp.

Rimini Street, leverancier van software support en diensten voor onder andere Oracle en SAP klanten, heeft een deel van zijn aandelen verkocht aan special purpose acquisition company (SPAC) GP Investments Acquisition Corp.

GP Investments Acquisition Corp., onderdeel van GP Investments, staat sinds 2015 op de NASDAQ als beursgenoteerd bedrijf waarbij het 172,5 miljoen dollar ophaalde. Nu zal het voortaan Rimini Street heten.

De fusie moet in het derde kwartaal van 2017 zijn afgerond. Rimini Street heeft 25 procent van zijn aandelen verkocht aan GP Investment Acquisition Corp. Aandeelhouders van Rimini Street behouden 75 procent van de aandelen in de nieuwe entiteit. De overnemende partij neemt 68,3 miljoen aandelen over voor 10 dollar per stuk.

Groeien

Door de fusie kan Rimini verder groeien en overnames gaan doen. Rimini wordt gewaardeerd op 837 miljoen dollar. In het afgelopen jaar wist Rimini een omzet te halen van 295 miljoen dollar. Rimini Street wordt geleid door CEO Seth Ravin (foto).

Oracle

Oracle en Rimini Street liggen vaak in de clinch. In een laatste grote rechtszaak moest Rimini Street ruim 124 miljoen dollar betalen aan Oracle.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!