Witold Kepinski - 23 mei 2017

ilionix is overgenomen door Egeria

Directie en management, tevens 100 procent aandeelhouders van zakelijk dienstverlener ilionx, hebben met Egeria overeenstemming bereikt over een participatie van 65 procent in het bedrijf. Met het instappen van Egeria wil het management de realisatie van haar strategie de komende vijf jaar significant versnellen.

“In toenemende mate is informatietechnologie voor veel organisaties een primair proces geworden. Wij hebben onze dienstenportfolio de afgelopen jaren daarom uitgebreid op het gebied van security, informatiemanagement, management consultancy en digital marketing. Deze strategie heeft ertoe geleid dat wij de afgelopen vijf jaar autonoom in omvang, omzet en resultaat meer dan verdubbeld zijn”, aldus algemeen directeur Wiebe de Boer (foto). "We zien kansen om de komende jaren opnieuw onze dienstverlening verder uit te breiden. Het toetreden van Egeria als aandeelhouder helpt ons om ook deze volgende stap te maken. Onze orderportefeuille neemt toe, net als de gemiddelde orderwaarde. De komende jaren verwachten we dat niet alleen de marktvraag blijft stijgen, maar ook dat de druk op de arbeidsmarkt fors toeneemt. Daarom is het voor ilionx van strategisch belang om, naast autonome groei, tevens gerichte overnames te doen. We zien dat de markt behoefte heeft aan een partij als ilionx die groot genoeg is om complexe (business) vraagstukken met moderne oplossingen te ondersteunen, maar die wendbaarder, sneller en ondernemender is dan de gevestigde orde."

Digitalisering

"De keuze om te investeren in ilionx is gebaseerd op drie pijlers: de kwaliteit van het management, de bewezen resultaten uit het verleden en de strategie die daaraan ten grondslag heeft gelegen", aldus Floris Waage, partner bij Egeria. "ICT-afdelingen zijn niet meer alleen ondersteunend, maar spelen een grote rol in het digitaliseren van kernbedrijfsprocessen. ilionx heeft daar slim op ingespeeld door de afgelopen jaren te investeren in meer business gerelateerde dienstverlening."

Egeria is een onafhankelijke investeringsmaatschappij gericht op langetermijninvesteringen. Egeria heeft als filosofie om te investeren in gezonde, goed geleide ondernemingen met een Nederlands hoofdkantoor, opererend in markten met aantrekkelijke groeiperspectieven, aldus De Boer. Daarbij gaat Egeria een sterk partnership met het management aan.

De investering verandert niets aan de naamvoering en de managementstructuur van ilionx. Naar verwachting is de transactie eind juni afgerond.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!