Citrix komt met nieuw aanbod van beveiligde digitale werkomgevingen

23-05-2017 | door: Witold Kepinski

Citrix komt met nieuw aanbod van beveiligde digitale werkomgevingen

Om bedrijven te helpen bij het nastreven van transformationele prestaties en hogere betrokkenheid van werknemers, kondigt Citrix tijdens Citrix Synergy een nieuw aanbod van beveiligde digitale werkomgevingen aan, om het werk van de toekomst (the future of work) te versterken, zodat klanten opnieuw kunnen onderzoeken waar en hoe hun werk plaatsvindt en welke gerelateerde ‘dingen’ een rol spelen. Dit wordt gemeld op het Citrix Synergy 2017 event in Orlando.

Nieuwe Citrix innovaties hebben verbeterde gebruikerservaringsmogelijkheden in een uniforme, veilige digitale werkplek; nieuwe mobiele, software gedefinieerde netwerken en analysediensten in de Citrix Cloud en geavanceerde documentwerkstromen. Daarnaast introduceert Citrix een nieuw intelligent security raamwerk dat is ontwikkeld om toegang tot en controle van apps en data die nodig zijn tijdens het werk, te beveiligen en vereenvoudigen, aldus Citrix.

Productiviteit

Om de productiviteit te verhogen, introduceert Citrix een verbeterde gebruikerservaring voor veilige digitale werkplekken, die de toegang en het beheer van mobiele, SaaS, web- en Windows apps en documenten verenigt en die toegang, controle en werkstromen in één makkelijk te gebruiken oplossing combineert. Met een eenmalige aanmelding en met een willekeurige gefedereerde identiteit kunnen werknemers eenvoudig en veilig toegang verkrijgen tot een naadloze, consistente ervaring vanaf elk apparaat.

De beveiligde digitale werkplek van Citrix is ontworpen om contextueel te zijn, zodat werknemers de optimale balans kunnen vinden tussen veiligheid, productiviteit en prestatie op basis van locatie, apparaat, identiteit en andere analyses. De nieuwe werkplek ervaring is ook de enige oplossing waarin geavanceerde inhoudelijke samenwerking, management van informatierechten en mogelijkheden voor zakelijke werkstromen worden gecombineerd. Gebruikers kunnen rechtstreeks vanuit de beveiligde digitale werkplek online Office 365 documenten creëren, bewerken en in samenwerken. Ze kunnen aangepaste werkstromen en goedkeuringsprocessen opzetten met collega’s zonder dat iemand zijn werkplek hoeft te verlaten en zonder zich steeds opnieuw te hoeven identificeren bij het wisselen tussen de SaaS-toepassingen.

Beveiliging

Het groeiende en veranderende gebied voor bedrijfsveiligheid - met nieuwe end points, locaties, gegevensbronnen, netwerken en clouds - wakkert de vraag aan naar meer intelligentie bij het vormgeven van het beveiligingsbeleid voor deze nieuwe veiligheidszone, aldus Citrix. Daarnaast hebben IT-organisaties behoefte aan de mogelijkheid om dat beleid te handhaven. Citrix richt zich op deze veranderende behoefte aan beveiliging met een nieuwe en unieke aanpak die is opgebouwd rond de realiteit van hoe mensen werken. Deze aanpak resulteert in uitgebreide controles om de basis te vormen voor een nieuwe software gedefinieerde perimeter van de digitale werkplek, en vult de andere lagen van de verdediging aan in een meerlaagse benadering van beveiliging. Daarnaast formaliseert Citrix Consulting Services een Security Practice om klanten van Citrix een aanbod te kunnen doen waar de focus ligt op beveiliging, zodat zij hun Citrix-omgevingen beter kunnen beschermen.

Citrix Analytics

Citrix onthult verder Citrix Analytics, een nieuw, holistisch aanbod van beveiliging- en gedrag analyses, dat de mogelijkheden van het beproefde Citrix NetScaler Management en Analytics Systeem (MAS) uitbreidt met nieuwe gedragsdetectie, inzichten en het proactief oplossen van risico’s. Dit nieuwe aanbod maakt gebruik van machine learning. De nieuwe beveiligingsoplossing analyseert data sets in het productportfolio van Citrix – XenApp/XenDesktop, XenMobile, ShareFile, NetScaler en maakt gebruik van algoritmen voor machine learning en technologie voor de opsporing van onregelmatigheden in de gedragingen van applicaties, om IT organisaties in staat te stellen om prestatieproblemen in de applicatie infrastructuur snel te vinden en op te lossen.

Cloud Adoptie Proces

Citrix Cloud blijft het cloud-gebaseerde managementplatform ondersteunen voor alle Citrix technologieën en integreert deze met een consistente administratieve ervaring, zo meldt het bedrijf. Hierdoor kunnen klanten de applicaties, data en tools die nodig zijn om vanuit de cloud te werken, gemakkelijk combineren. Citrix Cloud levert dit aan mensen overal, op een beveiligde, persoonlijke en contextueel relevante manier. Omdat Citrix Cloud is ontworpen om multicloud omgevingen te beheren, kunnen klanten die het gebruiken voor virtuele apps, desktops en data, hun werkbelasting op iedere publieke of hybride cloud of in elke gevirtualiseerde omgeving plaatsen, aldus Citrix.

Azure

Citrix heeft de gang naar de cloud versneld met de introductie van nieuwe diensten, functies en mogelijkheden om dit krachtige werkplekmodel uit te bouwen. Deze diensten omvatten XenApp Essentials en XenDesktop Essentials die oorspronkelijk thuishoren bij Microsoft Azure, maar worden beheerd vanuit Citrix Cloud. Extra Citrix clouddiensten zijn onder meer XenMobile apparaat- en applicatiebeheer en NetScaler Gateway Service, waarmee klanten een gateway-in-the-cloud kunnen creëren en de implementatie wordt versneld en versimpeld. Daarnaast biedt Citrix Cloud integratie met Azure Active Directory voor beheerders, mogelijkheden voor Internet of Things (IoT) en andere nieuwe diensten aldus Citrix.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud