Witold Kepinski - 24 mei 2017

Koning & Hartman vervangt portofoonnetwerk van Circuit Zandvoort

Koning & Hartman heeft het volledige portofoonnetwerk van Circuit Zandvoort vervangen. Het nieuwe digitale systeem werd het afgelopen weekend tijdens de Jumbo Racedagen, driven by Max Verstappen in gebruik genomen.

De opdracht omvat de levering en implementatie van het nieuwe digitale communicatienetwerk op het Circuit Zandvoort. "Probleemloze communicatie is op een uitgestrekt terrein als Circuit Zandvoort noodzakelijk," aldus Oswald Coene (foto), Algemeen Directeur van Koning & Hartman. "Vanuit onze expertise op het gebied van draadloze communicatienetwerken hebben we de dekking op het circuit gemeten, geanalyseerd en vervolgens dit digitale netwerk ontworpen, geleverd en geïnstalleerd, zodat de medewerkers van Race Control altijd en overal op het circuit in staat zijn zonder problemen te communiceren."

Door het vervangen van het analoge netwerk door digitale techniek is bovendien de verstaanbaarheid van de communicatie-apparatuur geoptimaliseerd. Deze apparatuur wordt gebruikt door o.a. Race Control vanuit de controlekamer, de baancommissionarissen en veiligheidsmedewerkers. Om dit te bewerkstelligen zijn niet alleen nieuwe digitale Kenwood portofoons en bedienposten in het Race Control Center geleverd, maar is ook een volledig nieuwe mast met de benodigde antennes geplaatst.

Koning & Hartman doet vaker deals in racecircuits, want ook op het Belgische Formule 1 Circuit van Spa-Francorchamps werd vorig jaar een soortgelijk communicatienetwerk aangelegd. De Wireless Mobile oplossingen van Koning & Hartman kenmerken zich door betrouwbare state-of-the-art netwerken die voldoen aan de specifieke wensen van de klant.

Tijdens de Jumbo Racedagen, waar mede dankzij de aanwezigheid van Max Verstappen ruim 100.000 toeschouwers op afkwamen, is het systeem naar volledige tevredenheid van de Race Control van Circuit Zandvoort in gebruik genomen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!