Witold Kepinski - 24 mei 2017

Vraag naar C# en Python ontwikkelaars sterk toegenomen

In de Nederlandse arbeidsmarkt blijft de IT sector, met een groei van 17,9% in beschikbare vacatures, één van de sterkst groeiende sectoren. De vraag naar ontwikkelaars van applicaties neemt echter opvallend af met een dalng van 13,1% in aangeboden vacatures.

Zoekmachine voor vacatures Adzuna analyseerde de ontwikkelingen in de IT sector in de afgelopen 6 maanden en kwam met de volgende bevindingen:

Vraag naar App ontwikkelaars nam af met 13,1%

Sterke toename in vacatures voor C# (+36,2%) en Python (+34,1%) ontwikkelaars

Noord-Holland blijft de IT provincie van Nederland met 22,6% van de beschikbare vacatures voor ontwikkelaars, het aantal vacatures groeide in de afgelopen 6 maanden zelfs met 26,0%

Aantal vacatures voor ontwikkelaars nam af in Breda (-16,0%) en Den Haag (-8,4%)

Er zijn bijna 100 minder vacatures beschikbaar voor ontwikkelaars met deze specialisatie, een daling van 13,1%. Dit staat in sterk contrast met de sterke toename in vraag voor C# en Python ontwikkelaars. Voor C# kwamen er maar liefst 301 nieuwe vacatures bij, voor Python waren er dit 46.

“ Nu dat de meeste bedrijven hun applicaties ontwikkeld hebben is de specifieke vraag naar ontwikkelaars van applicaties sterk aan het afnemen. Bedrijven hebben minder mankracht nodig of maken gebruik van externe partijen en softwarepakketten voor de verdere ontwikkeling en beheer van hun applicaties, ” verklaart Thomas De Schuyter, Country Manager Nederland bij Adzuna.

Het aantal beschikbare vacatures voor ontwikkelaars nam het meest toe in Noord-Holland (+502 vacatures), het totaal aantal vacatures staat nu op 2.432. In Rotterdam nam het aantal vacatures toe met 62,1% naar 694 en in Amsterdam met 36,9% naar 1,333 beschikbare Ontwikkelaar vacatures.

Thomas De Schuyter: “ Ontwikkelaars die op zoek zijn naar werk hebben zeer veel mogelijkheden in steden als Amsterdam, Rotterdam en Utrecht. Hoewel het aantal vacatures af is genomen in Breda en Den Haag, is er zeker geen tekort aan vacatures in deze steden. ”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!