Redactie - 26 mei 2017

Ronald Vanhijfte wordt baas F5 Networks Benelux

Ronald Vanhijfte wordt baas F5 Networks Benelux image

Ronald Vanhijfte, die de afgelopen drie jaar F5 Networks in België en Luxemburg leidde, wordt op 1 juni algemeen directeur voor de Benelux na de fusie van de twee landenafdelingen. Huidig Benelux baas René Oskam wordt channel manager Noord-Oost Europa bij F5.

Vanhijfte begon zijn carrière als sales executive bij Buwacom in 1997, wat hij tot 99 deed. Vanaf 2000 tot begin 2011 was hij sales manager bij Dimension Data om vervolgens over te stappen naar F5 als verantwoordelijke voor de grote accounts. In maart 2014 werd hij regional manager Belux.

"Zo'n zeven jaar geleden waren we een Beneluxorganisatie waarna we in twee entiteiten zijn opgesplitst. Vandaag zien we dat het opportuun is om de structuren te hergroeperen en van nieuwe marktmogelijkheden gebruik te maken", legt de nieuwe Beneluxbaas uit. Huidig Beneluxbaas René Oskam wordt channel manager Noord-Oost Europa bij F5.

Het segment van de managed services staat verder in de Belux regio dan in Nederland. Hoewel de Nederlandse markt traditioneel eerder een early adopter is, waar België en Luxemburg doorgaans conservatiever zijn, stelt de Belux-organisatie vandaag 10 mensen tewerk, even veel als in Nederland. Maar Vanhijfte drukt er op dat het niet de bedoeling is om het personeelsaantal te drukken.

"We willen in Belux blijven groeien met 15-20 procent per jaar en onze groei in Nederland, wat een veel grotere markt is, versnellen," zegt Vanhijfte.

In samenwerking met Datanews

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!