Lenovo sluit boekjaar af met meer omzet en minder winst

26-05-2017 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Lenovo sluit boekjaar af met meer omzet en minder winst

Lenovo maakt de resultaten bekend van haar vierde financiële kwartaal en het volledige financiële jaar, eindigend op 31 maart 2017 waarbij de omzet over het hele jaar daalde.

De omzet in het vierde kwartaal was 9,6 miljard dollar, wat een jaar-op-jaar stijging van 4,9 procent inhoudt. Deze stijging werd mede gevoed door de volgens Lenovo goede prestaties in de takken PC/smart devices en mobiel. De jaarlijkse omzet bedroeg 43 miljard dollar, een daling van 4,2 procent ten opzichte van het vorige jaar. De datacenter business stabiliseerde aldus CEO Yang Yuanqing.

Winst

De brutowinst van Lenovo in het vierde fiscale kwartaal daalde tot 1,4 miljard dollar; een jaar-op-jaar daling van 9,8 procent. Voor het gehele jaar bedroeg de brutowinst 6,1 miljard dollar, wat van 7,8 procent inhoudt ten opzichte van vorig fiscaal jaar. De bedrijfswinst voor het vierde fiscale kwartaal bedroeg 74 miljoen dollar, tegen 672 miljoen dollar voor het gehele financiële jaar. De netto-inkomsten van het vierde kwartaal waren 107 miljoen dollar, terwijl de netto-inkomsten voor het gehele jaar 535 miljoen dollar bedroegen, een jaar-op-jaar stijging van 660 miljoen dollar.

Lees meer hier (pdf).

WK

Terug naar nieuws overzicht
Hardware