Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2017

‘Veel security professionals zijn tijd kwijt aan niet security-gerelateerde problemen’

Veel security professionals zijn niet alleen bezig met security-gerelateerd werk, maar lossen ook allerlei computerproblemen op die niets met IT-beveiliging te maken hebben. Dit leidt tot een flinke verspilling van mankracht en daarmee financiële middelen.

Dit blijkt uit onder onderzoek van FireMon onder security professionals. De leverancier van beveiligingsoplossingen meldt dat 83% van de security professionals met regelmaat tijd besteed aan het oplossen van problemen die niet security-gerelateerd zijn. 80% geeft aan hier meer dan een uur per week aan kwijt te zijn.

Forse financiële verspilling

FireMon wijst erop dat security professionals doorgaans relatief duur personeel zijn. Zo ligt het gemiddelde jaarsalaris van een IT-security professionals in de Verenigde Staten (VS) volgens Indeed op 114.388 dollar, wat neerkomt op een uurtarief van 55 dollar. Binnen grote bedrijven zijn volgens FireMon gemiddeld 31 security professionals actief. Dit betekent dat bedrijven per jaar zo’n 88.660 dollar verspillen door dure security professionals dergelijke taken te laten uitvoeren.

“Niet alleen hebben moderne IT security professionals te maken met de groeiende complexiteit, het ontbreken van de juiste kennis en het bijhouden van technologische investeringen en ontwikkelingen, ook worden zij geacht collega’s te helpen met allerlei computerproblemen”, stelt Michael Callahan, CMO van FireMon.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!