Witold Kepinski - 27 mei 2017

Pure Storage nadert jaaromzet van 1 miljard dollar

All-flash storage leverancier Pure Storage zag zijn omzet in het eerste kwartaal van zijn gebroken boekjaar met 31 procent stijgen naar 182,6 miljoen dollar. Dat is veel beter dan de verwachte omzet van 173 tot 179 miljoen dollar. Het nettoverlies bedroeg 62,4 miljoen dollar, bijna hetzelfde als het verlies van 63,5 miljoen dollar van een jaar eerder.

Pure Storage is zo op weg een bedrijf te worden met een omzet van 1 miljard dollar per jaar. Over het hele gebroken boekjaar 2018 hoopt het bedrijf een omzet van tussen de 975 miljoen en 1,025 miljard dollar te halen. Eerder jaar eerder werd 728 miljoen dollar omzet gehaald. Komend kwartaal moet de omzet stijgen naar 214 tot 222 miljoen dollar.

Fortune 500

Het aantal klanten steeg met 300 naar 3350 wereldwijd. Ongeveer 20 tot 25 procent van de klanten zijn Fortune 500 bedrijven. Twintig procent van de omzet wordt buiten de VS gedaan zo meldt ceo Scott Dietzen (foto) in een blog.

Cloud

Pure Storage ziet veel kansen in het gebied van on-premises, public cloud en IoT datacenters waarbij data wordt verzameld en geanalyseerd. Ook zijn er kansen met cloud automation en data-gedreven applicaties.

FlashBlade

Het bedrijf zal tijdens zijn Pure Storage Accelerate User Conference in San Francisco, dat begin juni plaatsvindt en waar Dutch IT-channel verslag doet, nieuwe aankondigingen doen zoals software updates voor FlashArray en FlashBlade (array voor ongestructureerde data ven Big Data analytics).

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!