Wouter Hoeffnagel - 28 mei 2017

Google wil geen salarisinformatie over vrouwelijke werknemers overhandigen

Google vindt het te duur en tijdrovend om salarisinformatie te verzamelen om aan te tonen dat het bedrijf vrouwen niet onderbetaald. Het Amerikaanse ministerie van Arbeid heeft om deze gegevens gevraagd.

Dit meldt The Guardian. Google wordt door het ministerie van Arbeid ervan beschuldigd vrouwen systematisch minder te betalen dan mannelijke werknemers. Google ontkent dit en stelt dat er geen sprake is van een loonkloof. Het ministerie van Arbeid vroeg het bedrijf hierop salarisinformatie aan te leveren om dit te bewijzen.

500 uur werk en 100.000 dollar aan kosten

Google stelt echter dat dit zo’n 500 uur werk en zo’n 100.000 dollar aan kosten met zich meebrengt. Dit vindt het bedrijf te duur. Het bedrijf stelt al 2.300 uur en 500.000 dollar te hebben geïnvesteerd in het verzamelen van de opgevraagde informatie. Daarnaast wijst het bedrijf op de privacy van zijn medewerkers.

Het ministerie van Arbeid is echter van mening recht te hebben op de informatie, onder andere aangezien Google voor de Amerikaanse overheid werkt. Het ministerie wil dan ook dat Google de gegevens toch overhandigd. Ook wijst de advocaat van het ministerie op de miljarden dollars die het bedrijf in kas heeft en stelt dat Google de 100.000 dollar aan kosten eenvoudig zou kunnen opvangen.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!