Witold Kepinski - 29 mei 2017

Crowdstrike endpoint security platform krijgt flinke kapitaalinjectie

Crowdstrike endpoint security platform krijgt flinke kapitaalinjectie image

CrowdStrike, aanbieder van Software-as-a-Service (SaaS)-gebaseerde, next generation endpoint-beveiligingsplatform, krijgt een kapitaalinjectie van 100 miljoen dollar via investeerder Accel. Crowstrike heeft nu een marketcap van 1 miljard dollar en heeft meer dan 256 miljoen dollar aan kapitaalinjecties ontvangen. CrowdStrike wordt geleid door ceo  en oprichter George Kurtz.

Het Amerikaanse Crowstrike wil onder andere verder groeien in de Europese markt om organisaties te voorzien van sterke security. het was Crowdstrik die de securitylekken van emails bij de Amerikaanse Democratische partij (Democratic National Committee, DNC.) ontdekte waar Russiche (staats)hackers achterzaten.

Andere investeerders in Crowdstrike zijn Warburg Pincus, CapitalG (Alphabet), March Capital Partners en Telstra. In een eerdere financieringsronde, geleid door Google Capital, deed onder andere Rackspace mee.

Security

Rackspace was een early adopter van het CloudStrike Falcon-platform in 2013. Met dit platform beschikt Rackspace 24x7x365 over een security operations center met de expertise, technologie en threat intelligence die nodig zijn om klanten te beschermen tegen geavanceerde cyberaanvallen en zelfs malware-vrije inbraken.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!