Witold Kepinski - 29 mei 2017

NETGEAR lanceert twee nieuwe Gigabit Ethernet Unmanaged Switches

NETGEAR lanceert twee nieuwe Gigabit Ethernet Unmanaged Switches image

NETGEAR, fabrikant van netwerkapparatuur voor consumenten en kleine tot middelgrote bedrijven (MKB), breidt zijn GS300 Business Essentials Series Gigabit Ethernet Unmanaged Switches uit met een nieuwe 48-poorts switch en een nieuwe 5-poorts switch met Power-over-Ethernet (PoE) functionaliteit. De 300-serie kent daarnaast 5-poorts, 8-poorts, 8-poorts PoE, 16-poorts en 24-poorts uitvoeringen.

De nieuwe switches zijn de 48-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS348) met een adviesprijs van 319,99 euro en de 5-poorts PoE Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS305P) met een adviesprijs vam 69,99 euro.

Voor groeiende bedrijven die meer poorten nodig hebben, zonder dat ze daar netwerk-bandbreedte en snelheid voor op willen offeren, breidt de NETGEAR 48-poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS348) het netwerk in één stap uit naar 48 poorten, zonder de netwerkopstoppingen die gepaard gaan met het stapelen van switches met minder poorten. Met 96Gbps aan maximum doorvoer, zorgt de GS348 Switch dat bedrijven in bijvoorbeeld de horeca, de catering, het onderwijs en de retail knelpunten kunnen elimineren en zich voor kunnen bereiden op toekomstige uitbreiding met extra workstations, servers en network attached storage (NAS), met een optimale snelheid-tot-betaalbaarheid ratio. Dankzij het ventilatorloze ontwerp is de GS348 Switch geschikt voor gebruik in lawaaigevoelige ruimtes, zoals klaslokalen, conferentiezalen, open kantoren en zorginstellingen. Bovendien is de GS348 Switch met een maximale temperatuur van 50° C (122° F) wanneer hij in gebruik is, ideaal voor kleinere netwerkkasten. De vooraf geconfigureerde QoS prioritiseert automatisch voice en video over data.

De NETGEAR 5-Poorts Gigabit Ethernet Unmanaged Switch (GS305P) is de ideale switch voor thuis, kleine kantoren en conferentieruimtes, dankzij de ondersteuning van kosteneffectieve 55.5W PoE-stroomvoorziening. In kleine bedrijven en in huizen wordt er steeds meer gebruik gemaakt van PoE-apparatuur, zoals VoIP-telefoons, draadloze access points, IP-beveiligingscamera’s, nabijheidssensoren, LED-verlichting, deursloten en andere IoT-apparaten. De GS305P Switch heeft vier Gigabit-poorten die PoE ondersteunen, waardoor een enkele kabel zowel elektrische voeding als connectiviteit biedt voor PoE-apparaten. Met zijn stijlvolle en stevige metalen behuizing, het ventilatorloze design en de desktop- of wandmontage, is de GS305P Switch de ideale, eenvoudige netwerk-upgrade voor het verbinden van PoE-apparaten.

“NETGEAR begrijpt het belang van een high performance netwerk dat zich nu en in de toekomst kan aanpassen aan de behoefte,” zegt Richard Jonker, vice-president van product line management voor MKB-producten bij NETGEAR. "Veel groeiende bedrijven, en zeker thuiskantoren, hebben geen eigen IT-specialist, dus er is een oplossing nodig die het heel makkelijk maakt om meer verbindingen toe te voegen en nieuwe PoE-apparaten te ondersteunen.”

Beide switches bieden voordelen die ook in andere NETGEAR plug-and-play unmanaged switches te vinden zijn:

Niet-blokkerende switching-architectuur voor maximale doorvoer bij kabelsnelheid - 96Gbps voor de 48-poorts switch (GS348)
10/100/1000 Mbps Gigabit Ethernetpoorten, maximaal 10x sneller dan Fast Ethernet voor maximale prestaties
Plug-and-play, automatische connectiviteit met de router of modem voor extra bedrade aansluitingen
Auto-MDI/MDIX maakt crossover-kabels overbodig
LED om de activiteit op elke poort aan te geven en energie-efficiënte technologie voor energiebesparing
Auto-negotiation voor automatische verbinding met de hoogste gedeelde snelheid tussen switch en eindapparaat
Robuuste metalen behuizing voor betrouwbare en hoogwaardig installatie
Drie jaar hardware-garantie met mogelijkheden voor technische ondersteuning

Beschikbaarheid

De nieuwe switches zijn per direct wereldwijd beschikbaar via geautoriseerde NETGEAR-partners en andere reseller-kanalen en e-commerce sites. Regionale verschillen kunnen van toepassing zijn op de eindprijs voor klanten, afhankelijk van de reseller en het gebundelde aanbod.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!