The Next View geeft aandacht aan werk-privébalans en B-corp doeleinden

01-06-2017 | door: Witold Kepinski

The Next View geeft aandacht aan werk-privébalans en B-corp doeleinden

The Next View, SAP-dienstverlener en Design Thinking specialist, optimaliseert zijn HR-beleid om een betere werk-privébalans te bereiken en de doelen van een B-corp na te streven in het personeelsbeleid. Het bedrijf werd eerder dit jaar door Great Place to Work uitgeroepen tot een van de top-10 beste plekken om te werken in Nederland.

B-corps (ook wel benefit corporation genoemd) willen niet alleen het meest succesvolle bedrijf TER wereld zijn, maar ook VOOR de wereld. Ze houden daarom niet alleen rekening met hun aandeelhouders, maar ook met het milieu, hun werknemers en de gemeenschap waar ze deel van uitmaken. Inmiddels kent de oprukkende beweging 1600 van dit soort organisaties in 42 landen. B-corps gebruiken de kracht van een bedrijf om sociale en milieuproblematiek aan te pakken.

Niet iedere organisatie mag zichzelf zomaar een B-corp noemen. Het is een certificaat dat aan bedrijven met winstoogmerk wordt uitgereikt door het non-profit B Lab. Die organisatie toetst of het bedrijf voldoet aan de strenge eisen aan sociale en milieuprestaties, verantwoordelijkheid en transparantie. Een B-corp is eigenlijk voor bedrijven wat Fair Trade is voor koffie en chocola, aldus The Next View.

Electrisch wagenpark

Bij The Next View vertaalt dit zich in een hernieuwd HR-beleid dat niet alleen de doelen van een B-corp op personeelsgebied nastreeft, maar ook een betere werk-privébalans wil bieden aan werknemers. Zo krijgen medewerkers de mogelijkheid om eerste klas te reizen om op die manier het gebruik van openbaar vervoer te stimuleren en de werkdagen van de consultants effectiever in te vullen. Daarnaast is The Next View bezig met AA Lease om binnen nu en vijf jaar een volledig groen wagenpark te hebben. Dan hebben zij het niet over hybride auto’s, maar een volledig elektrisch wagenpark. Tot slot heeft het bedrijf zich tot doel gesteld in 2025, 20.000 uren te besteden aan de inzet voor een goed doel.

Kennis

Zo ging The Next View een partnerschap aan met de DesignWeek@school Foundation. Daarbij werden de 250 kinderen van basisschool De Koningslinde in Vught tijdens een projectweek bijgeschoold over ‘21st century skills’. “We vinden het heel belangrijk om onze expertise in te zetten om kinderen nieuwe vaardigheden te leren”, zegt Hellen Feekes, Chief Happiness Officer (HR) bij The Next View. “Onze ambitie is om zoveel mogelijk basisscholen te blijven voorzien van de noodzakelijke kennis van en over 21st century skills.”

Werk-privébalans

Om de werk-privébalans te optimaliseren, krijgen vaders na de geboorte van hun kind een week betaald verlof. Hoewel medewerkers 26 vakantiedagen per jaar krijgen, kan iedere werknemer altijd onbeperkt vakantiedagen bijkopen. Met deze mogelijkheid biedt The Next View medewerkers de mogelijkheid werk en privé beter in balans kunnen brengen. Het bedrijf biedt volledige flexibiliteit rondom parttime of fulltime werken, afhankelijk van de privésituatie van de medewerker. “Wij geloven erin dat personeel dat je goed behandelt, beter presteert”, zegt Feekes. “Het past in de B-corp-filosofie om goed voor je mensen te zorgen.”

Terug naar nieuws overzicht