Witold Kepinski - 02 juni 2017

SAP-specialist Goldfish ICT overgenomen door itelligence Benelux

itelligence AG, een SAP-consultancybedrijf voor de mkb-sector, koopt SAP-specialist Goldfish ICT uit Waardenburg. Goldfish ICT wordt onderdeel van de itelligence Group. 

Norbert Rotter, CEO itelligence AG, meldt: "Met Goldfish versterken we onze aanwezigheid in de economisch belangrijke Benelux-regio, waardoor we toegang krijgen tot interessante, snel groeiende klanten, met name uit de farmaceutische industrie en de Life Science- en agrarische sectoren. Het SAP-portfolio van itelligence kan in deze marktsegmenten zorgen voor een enorm innovatiepotentieel voor onze nieuwe Benelux-klanten. We zijn erg blij met de knowhow van onze branche-ervaren Goldfish-collega's, die we in de toekomst wereldwijd willen gaan inzetten."

Consultancy

Goldfish ICT werd in het jaar 2000 opgericht en biedt vandaag de dag als Full Service Provider, naast proces- en IT-consultancydiensten die op SAP-oplossingen zijn gebaseerd, ook een omvangrijk aanbod Managed Service-diensten aan. De ongeveer 70 medewerkers leveren consultancydiensten bij nationale en internationale rollouts voor grote klanten. De focus ligt hierbij met name op de markten Food & Agro, Life Sciences en Chemicals. Michael Dorin, CFO itelligence AG: "Door de overname van Goldfish ICT zijn we weer een stap dichter bij ons strategische doel om in elk van onze belangrijkste afzetmarkten de leidende SAP-partner te zijn. In de Benelux is er nu zicht op aanzienlijke verkoopstijgingen in aantrekkelijke groeimarkten."

Digital

itelligence Benelux Holding is onderdeel van het wereldwijd opererende itelligence AG en biedt internationale oplossingen, diensten en ondersteuning aan op het gebied van SAP. Dit jaar is itelligence AG onderscheiden met twee SAP Pinnacle Awards, een voor 'SAP S/4HANA Partner of the Year - Small and Midsize Companies' en een voor 'Digital Marketing Momentum Partner of the Year'. Wim Jansen, Managing Director itelligence Nederland: "Samen worden Goldfish en itelligence Benelux met meer dan 200 medewerkers en een jaaromzet van 40 miljoen euro een van de leidende SAP-partners in Nederland. Daarnaast kan de excellente sectorspecifieke knowhow van Goldfish als basis dienen voor een meer internationale focus op de groeimarkten Food en Pharma."

De oprichter en partners van Goldfish ICT, Rene Caubo, Frans Nieuweboer en Marcel Pothof, worden onderdeel van de itelligence Group. Ook het managementteam van Goldfish ICT en alle andere medewerkers zullen hun carrière bij itelligence voortzetten. Rene Caubo, General Director en oprichter van Goldfish ICT: "Goldfish ICT is klaar voor de volgende stap. Veel van onze klanten zijn succesvolle bedrijven, die ook buiten lokale markten opereren. Ik kijk uit naar de meer internationale perspectieven die we deze klanten kunnen bieden, en de mogelijkheden die voor onze medewerkers ontstaan. Beide partijen kunnen profiteren van een fijnmazig internationaal netwerk en het bredere portfolio dat itelligence te bieden heeft."

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!