Witold Kepinski - 02 juni 2017

Vancis wordt IT partner van Aeres

Vancis wordt IT partner van Aeres image

Vancis en groene kennisinstelling Aeres hebben het contract getekend waarmee Vancis de komende 2 jaar de nieuwe IT-partner van Aeres zal zijn. De Europese aanbesteding die Vancis gewonnen heeft, is ingezet door Aeres om meer schaalbaar en flexibel te zijn. Aeres zocht een IT-partner om te bouwen aan een nieuwe IT-omgeving die inspeelt op de uitdagingen en nieuwe mogelijkheden in het onderwijs en onderzoek. Vancis kwam hierbij als meest geschikte partij naar voren uit het aanbestedingstraject.

“De belangrijkste reden waarom we voor Vancis hebben gekozen, is omdat we daarmee een IT-partner hebben met enorm veel ervaring en kennis op het gebied van IT-dienstverlening aan het onderwijs, ” aldus Sjaak Smeeing – Projectmanager ICT, Aeres. “Daarnaast past de manier van werken van Vancis goed bij ons, waarmee er veel ruimte is om zaken zelf in te richten en op te pakken naar eigen voorkeur”.

Beheer

In eerste instantie neemt Vancis het beheer van de bestaande IT-omgevingen over. Vervolgens migreert Vancis deze omgevingen naar SURFcumulus – SURFcumulus is een samenwerkingsverband tussen SURFnet en de onderwijsinstellingen om onder gunstige voorwaarden clouddiensten in te kopen. Dit biedt Aeres de zekerheid van een toekomstbestendige infrastructuur, die de ontwikkeling naar SaaS en Cloud applicaties ondersteunt.

Onderwijs

Vancis en Aeres gaan de komende jaren gezamenlijk een nieuwe IT-omgeving bouwen. Dat levert volgens de twee partners niet alleen meer schaalbaarheid en flexibiliteit op, maar het zorgt er ook voor dat de IT-omgeving van Aeres meegaat met de ontwikkelingen van het onderwijs. Ontwikkelingen op het gebied van plaats- en tijdsonafhankelijk werken, gepersonaliseerd onderwijs en het meebrengen van eigen apparatuur naar de onderwijsinstelling, zoals laptops, tablets en smartphones - Bring Your Own Device (BYOD).

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!