Wachtwoorden van klanten Exact Online gereset
04-06-2017 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Wachtwoorden van klanten Exact Online gereset

Softwarebedrijf Exact Online, dat onder andere boekhoudsoftware aanbiedt, maakt bekend de wachtwoorden van alle klanten opnieuw te hebben ingesteld. Het lijkt te gaan om een voorzorgsmaatregel nadat de wachtwoorden van enkele gebruikers in handen zijn gevallen van kwaadwillenden.

Op zijn website meldt Exact Online dat de wachtwoorden van enkele klanten zijn misbruikt om toegang te verkrijgen tot accounts. Het zou echter niet gaan om een hack van Exact Online. Het bedrijf stelt dat aanvallers toegang hebben verkregen tot individuele accounts nadat zij het wachtwoord van Exact Online gebruikers in handen hebben gekregen.

Het is niet duidelijk hoe de wachtwoorden van gebruikers in handen zijn gevallen van aanvallers. Enkele mogelijkheden zijn ee phishing aanval of hergebruik van wachtwoorden die bij andere online diensten zijn buitgemaakt. Exact Online zegt contact te hebben opgenomen met getroffen gebruikers. Het bedrijf adviseert klanten twee-factor authentificatie in te schakelen om misbruik van gestolen of uitgelekte wachtwoorden te voorkomen.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Security
Security