Witold Kepinski - 06 juni 2017

NetApp lanceert HCI hyperconverged oplossing

NetApp lanceert HCI hyperconverged oplossing image

Nieuwe producten, diensten en programma's

NetApp introduceert nieuwe hybrid cloud producten die klanten meer mogelijkheden bieden om data in te zetten als onderdeel van hun business strategie. De aangekondigde producten breiden het portfolio met Data Fabric-oplossingen en -diensten van het bedrijf uit met de eerste hyper-geconvergeerde oplossing (HCI, Hyper-Converged Infrastructure) op grote schaal in de branche, nieuwe modellen voor betalen naar verbruik, verbeterde mogelijkheden met all-flash storage en hybrid cloudproducten die het verplaatsen van data naar en vanuit de public cloud vereenvoudigen.

George Kurian, Chief Executive Officer bij NetApp, zegt over de aankondingen: “De organisaties die de toekomst bepalen, beseffen dat het van cruciaal belang is om het volledige potentieel van hun data te ontketenen, zodat ze een effectieve digitale transformatie kunnen ondergaan en een duurzame voorsprong op de concurrentie kunnen opbouwen. NetApp heeft een uniek vermogen om klanten te helpen om hun data samen te brengen, zodat ze successen boeken in een omgeving waarin de technologie razendsnel verandert. De huidige aankondigingen van HCI op grote schaal en van nieuwe hybrid cloud software en diensten breidt onze leidinggevende positie uit. We bieden nu dataservices voor de hybrid cloud om het beheer van applicaties en data in clouds en lokale omgevingen te vereenvoudigen.”

Enterprise-Scale hyper-converged infrastructuur

NetApp HCI biedt hyper-geconvergeerde oplossing op grote schaal, aldus Sven Schoenaert, Managing Director Benelux van NetApp. “NetApp HCI is een Enterprise-Scale hyper-converged infrastructuur, welke ontworpen is voor de behoeften van een next generation data center. De huidige HCI-marktleiders missen het vermogen om Quality of Service (QoS) te garanderen en om op grote schaal workloads te consolideren, waardoor silos van HCI gebouwd zijn rondom specifieke applicaties. Door de kracht van SolidFire te combineren met het vertrouwde marktbereik van NetApp, neemt NetApp HCI met grote sprong de koppositie in en biedt een unieke oplossing dat de volgende kenmerken bezit: Guaranteed Performance )Lever al uw applicaties zonder zorgen), Flexibiliteit & Scale - Scale )op uw voorwaarden, Automated Infrastructure (Transform & Empower uw IT Operations) en NetApp Data Fabric (Behaal een nieuwe Competitive Advantage door de Power of Data te bevrijden).

Alhoewel eenvoud een grondbeginsel is van de meeste hyper-converged infrastructuur oplossingen, betekent dit niet meteen flexibiliteit, aldus Schoenaert. “Eerste generatie hyper converged infrastructuren combineren compute en storage resources in een vast blok met fixed ratio scaling. Heeft u meer storage dan compute nodig? Of heeft u alleen compute en geen storage nodig? Dan heeft u dus pech, want met de huidige oplossingen wordt u dan gedwongen om onnodige hardware en software aan te schaffen wat resulteert in ongebruikte resources en te hoge licentie en infrastructuur kosten.”

SolidFire

Klanten kunnen zich volgens Schoenaert met NetApp HCI losmaken van de beperkingen van de HCI van de eerste generatie. "Deze oplossing biedt alle voordelen van HCI en stelt klanten in staat om meerdere applicaties met gegarandeerde performance uit te voeren, waarbij ze profiteren van ongeëvenaarde flexibiliteit, schaalgrootte en automatisering. Integratie met Data Fabric betekent dat workloads kunnen worden gebouwd op SolidFire-innovatie. NetApp HCI biedt grote organisaties, middelgrote bedrijven en dienstverleners het vertrouwen om gemakkelijk alle workloads te consolideren, om op te schalen op een manier die niet ten koste gaat van middelen en om de performance te bieden die de nieuwste applicaties vereisen. Met NetApp HCI kunnen organisaties het volledige vermogen van hun infrastructuur benutten en hebben ze de mogelijkheid om het management te vereenvoudigen en om computing- en storageresources onafhankelijk op te schalen. NetApp HCI integreert met oplossingen van partners, zoals van Commvault, Intel, Veeam en VMware."

Datacenter

NetApp HCI is een hyper-geconvergeerde infrastructuur op grote schaal die rekenkracht, storage en netwerkmogelijkheden biedt in flexibele, schaalbare en gemakkelijk te beheren bouwstenen met vier nodes.  De infrastructuur is ontworpen op basis van SolidFire-flashstorage en biedt volgens NetApp gegarandeerde performance, automatisering en geïntegreerde efficiëntie, replicatie, dataprotectie en hoge beschikbaarheid.

Klanten kunnen NetApp HCI volgens Schoenaerts vol vertrouwen inzetten, of dat nu aan de rand of in het hart van het datacenter is. De plugin voor VMware vCenter biedt volledige controle over de gehele infrastructuur door middel van een intuïtieve gebruikersinterface, aldus NetApp. Ook performance problemen zijn verleden tijd met de HCI, aldus Schoenaerts. “NetApp HCI verbreekt de limieten van de bestaande oplossingen door de mogelijkheid te bieden om meerdere mixed workloads te draaien met gegarandeerde performance, onafhankelijk geschaalde compute en storage resources te bieden en is Data Fabric ready out-of-the-box zodat uw klanten overal toegang tot hun data hebben, of deze nu in de private, public of hybrid cloud staat.”

NetApp HCI zal naar verwachting in het najaar van 2017 algemeen verkrijgbaar zijn. De organisatie heeft een aantal technologiepartners die de oplossing integreren vroegtijdig toegang tot de innovaties van NetApp HCI geboden.

ONTAP

Verder is de NetApp ONTAP Select Software-Defined Storage (SDS) geoptimaliseerd voor nieuwe gebruiksscenario's: er zijn nieuwe functies aan NetApp ONTAP Select toegevoegd; deze SDS-software biedt de waarde van het beproefde datamanagementplatform van NetApp op algemeen verkrijgbare servers. Een nieuwe oplossing voor externe vestigingen/filialen biedt antwoordt op de ruimte- en kostenbeperkingen van externe kantoren en zorgt voor robuuste implementaties dankzij een hoog beschikbare configuratie op basis van twee nodes en bredere ondersteuning voor VMware vSphere-licenties. Daarnaast kunnen klanten zakelijke NAS-diensten in meer diverse storageomgevingen inzetten, inclusief VMware vSAN, met externe storagedisksystemen, en bij de implementatie van de nieuwe NetApp HCI. ONTAP Select is ook beschikbaar als service op IBM Bluemix-infrastructuur wanneer een cloudaanbod gewenst is.  Klanten kunnen ONTAP Select 90 dagen proberen.

Cloud

Hybrid-cloudoplossingen bieden keuzevrijheid bij het implementeren van IT-bronnen aldus NetApp. Hierbij introduceert het bedrijf het volgende:

NetApp OnDemand-verbruiksmodel brengt flexibiliteit van de cloud naar lokale omgevingen: dit nieuwe model voor het aanbieden van technologie vereenvoudigt de inkoop en het beheer van storagecapaciteit voor data. Het model combineert de lokale NetApp-infrastructuur met de flexibiliteit van een model voor betalen naar verbruik en met de economische voordelen van de public cloud. Klanten betalen per maand voor de verbruikte capaciteit. De infrastructuur is eigendom van NetApp en wordt beheerd door de klant. Daardoor beschikken organisaties over meer controle en toezicht op hun eigen omgeving voor datamanagement. In combinatie met beheerde diensten van NetApp kunnen NetApp en partners van NetApp een volledige Data Management as a Service-ervaring bieden.

OnCommand Insight (OCI) voegt nieuwe functies toe om migratie naar hybrid cloud te vereenvoudigen: OCI is software die bewaking en analyse van hybride IT-infrastructuren binnen de gehele Data Fabric biedt. De software biedt organisaties die de cloud omarmen één methode om hun hybride infrastructuur met oplossingen van meerdere leveranciers te beheren en te verbeteren. OCI maakt het mogelijk om sneller problemen op te lossen en voorziet daarnaast in optimalisatie van resourcegebruik, kostenbewustzijn en prognose van de performance. Klanten kunnen hun migratie naar de cloud voorbereiden dankzij inzicht in de resources die applicaties op locatie verbruiken. Vervolgens kunnen ze de performance en capaciteitsdata van de applicaties bewaken zodra ze naar de cloud zijn verhuisd. Baanbrekende software die het eenvoudig maakt voor klanten om te profiteren in een wereld waarin data centraal staat. Deze oplossing biedt organisaties die de cloud omarmen één methode om hun hybride infrastructuur te beheren en te verbeteren. De software maakt het mogelijk om sneller problemen op te lossen en voorziet daarnaast in optimalisatie van resourcegebruik, kostenbewustzijn en prognose van de performance. Klanten kunnen hun migratie naar de cloud voorbereiden dankzij inzicht in de resources die applicaties op locatie verbruiken. Vervolgens kunnen ze de performance en capaciteitsdata van de applicaties bewaken zodra ze naar de cloud zijn verhuisd.

Flash Storage

NetApp biedt verder nieuwe oplossingen voor modernisering van datacenters verbeteren de performance en efficiëntie:

Nieuwe NetApp ONTAP-software verbetert de all-flash performance alsook efficiëntie en verhuizing van clouddata om bedrijfsprocessen te moderniseren: de toonaangevende datamanagementsoftware biedt nu nieuwe niveaus van performance, efficiëntie en cloudconnectiviteit voor All Flash FAS-disksystemen (AFF) van NetApp – de snelste disksystemen ter wereld met volledig flashstorage en maximale cloudconnectiviteit.  De beschikbaarheid van de FabricPool-functie, die tijdens Insight 2016 werd gedemonstreerd, biedt automatische en transparante tiering van inactieve data naar de cloud, waardoor de flashstorage op locatie verder wordt geoptimaliseerd en de algehele storagekosten met tot wel 40% worden verminderd. Uitgebreide interne deduplicatie in meerdere storagepools op basis van de toonaangevende technologieën van NetApp voor datavermindering verbetert de storage-efficiëntie met wel 30%. Nieuwe performancehulpmiddelen, inclusief 'Quality of Service'-technologie voor minimale en slimme dataplaatsing, bieden consistente performance voor bedrijfskritische applicaties.

NextCredit-programma biedt beste toekomstbestendige garantieprogramma in de branche: met NextCredit introduceert NetApp een flexibel toekomstbestendige programma. Klanten die in aanmerking komende modellen uit de AFF A-serie inclusief bijbehorende supportcontracten kopen, ontvangen bij uitvoering van de verlengingsvoorwaarden een flexibel, vast tegoed in dollars voor de aankoop van NetApp-producten in de toekomst. Met dit tegoed kunnen klanten hun Data Fabric upgraden of uitbreiden met nieuwe technologieën en mogelijkheden, inclusief cloud- en SaaS-oplossingen, wanneer deze beschikbaar worden. Het programma kan op meerdere manieren worden gebruikt, van upgrades voor de AFF-controller tot nieuwe nodes in een Data Fabric-cluster of licenties voor ONTAP Cloud waarmee klanten gemakkelijk verbinding kunnen maken met public-cloudresources.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!