Witold Kepinski - 08 juni 2017

HPE introduceert Aruba Networks Asset Tracking

HPE introduceert Aruba Networks Asset Tracking image

HPE introduceert een Aruba Networks Asset Tracking oplossing die volledig is geïntegreerd met zijn wireless platform. Hiermee kunnen zaken zoals machines, devices en andere dingen worden gemonitord. Dit meldt de leverancier tijdens de HPE Discover 2017 conferentie in Las Vegas.

De HPE Aruba Networks Asset Tracking oplossing is geschikt voor diverse branches die verschillende assets in huis hebben die verbonden zijn met het netwerk zoals de gezondheidszorg, financiële instellingen, retail en de maakindustrie.

De Aruba asset tracking oplossing is voorzien van Bluetooth Low Energy (BLE) tags (oa geschikt voor RFID), getweakte ArubaOS software en met nieuwe functies (zoals een SDK en APIs voor integratie met andere technologie merken) in de Aruba Meridian AppMaker. Zo kunnen beheerders assets volgen via hun Android of Apple iOS smartphones. Data afkomstig van de assets wordt opgeslagen in een cloud-gebaseerde database.

De oplossing neemt het onder andere op tegen de Cisco asset management oplossing. Cisco werkt daarbij samen met de Mist BLE-technologie (onder andere voorzien van beacons en machine learning functies), die integreert in Cisco WLAN producten.

Door: Witold Kepinski

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!